Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Krisjanis Karins din Letonia a fost desemnat de preşedinte să formeze noul guvern, în urma alegerilor parlamentare din 6 octombrie

Captură youtube.com
Krisjanis Karins

Preşedintele leton Raimonds Vejonis i-a cerut lui Krisjanis Karins, europarlamentar şi membru al partidului Noua Unitate (centru-dreapta), să formeze noul guvern, în urma alegerilor parlamentare desfăşurate pe 6 octombrie, din care a rezultat într-un parlament fragmentat în care sunt reprezentate şapte formaţiuni, transmite Xinhua, informează Agerpres.

Negocierile între partidele parlamentare au bătut pasul pe loc după scrutin.

Krisjanis Karins este al treilea candidat la funcţia de prim-ministru desemnat de preşedintele Vejonis în urma alegerilor din octombrie, după ce tentativele predecesorilor săi, Janis Bordans din Noul Partid Conservator, şi Aldis Gobzems din KPV LV, au eşuat.

În urma unei întrevederi cu preşedintele în cursul dimineţii, Karins a declarat că i-a prezentat şefului statului priorităţile sale ca viitor prim-ministru şi împărţirea portofoliilor în cabinet.

Karins plănuieşte formarea unui guvern de coaliţie de centru-dreapta din care să facă parte Noua Unitate, Noul Partid Conservator, alianţa liberală pentru Dezvoltare/Pentru, Alianţa Naţională (extremă-dreapta) şi partidul KPV LV.

La întâlnirea avută vineri cu preşedintele, reprezentanţii celor cinci partide au confirmat că sunt pregătiţi să se alăture unui cabinet condus de Karins.

Citește și: Talibanii au atacat două puncte de control în Afganistan și au ucis cel puţin zece membri ai forţelor proguvernamentale, în numai 24 de ore

În condiţiile în care componenţa noului guvern este în mare parte stabilită, politicienii mai trebuie să finalizeze o declaraţie care să includă priorităţile viitorului guvern, printre care este de aşteptat să se numere prevenirea spălării banilor prin bănci letone, combatarea corupţiei, a activităţilor economice ilegale, reforme în educaţie şi sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.