Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Negrescu luptă pentru românii din diaspora / VIDEO

MAE
Victor Negrescu

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, a avut o intervenție plină de energie în prima sa sesiune plenară de la Strasbourg solicitând Comisiei Europene crearea unui nou statut al cetățeniei europene care ar permite românilor din diaspora să nu mai fie tratați cu discriminare.

“În calitate de europarlamentar reiterez nevoia creării unui statut nou pentru cetățenia europeană, o garanție juridică explicită a statutului de cetățean al UE.

Fără diferențe, fără inegalități, o garanție pentru un tratament egal.

Cetățenii UE susțin acest deziderat. De exemplu în România sunt zeci de mii de persoane care au semnat petiția inițiată în acest sens împreună cu PES activists România.

Dezbaterile privind viitorul UE trebuie să pună accent pe cetățeni.” a explicat europarlamentarul român care a strâns peste 20.000 de semnături în vederea susținerii acestui proiect.

Citește și: Caz ȘOCANT - Un copil de 4 ani este în COMĂ, după ce a mers la stomatolog

Membru Parlamentului European după Brexit, Victor Negrescu, a reamintit decidenților europeni despre nevoia de a se preocupa de europenii și românii care trăiesc în Marea Britanie.

“Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană reprezintă un moment care nu trebuie tratat cu lejeritate.

Este vorba despre pierderea unui membru important al UE dar și despre modul în care vom continua să cooperăm pe viitor în interesul tuturor părților implicate, inclusiv a celor aproape 3 milioane de europeni care trăiesc acolo.

Deja aproape jumătate de milion de români s-au înscris pentru dreptul de ședere și se așteaptă ca noi, în Parlamentul European, să le apărăm drepturile dar mai ales să identificăm noi soluții pentru a relansa proiectul european.” a conchis eurodeputatul Victor Negrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.