Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul PSD, Claudia Țapardel, l-a criticat pe Klaus Iohannis: 'A pierdut încă o ocazie să repare tot ceea ce a stricat în ultimii ani'

stiripesurse.ro
Claudia Tapardel

Europarlamentarul PSD, Claudia Țapardel, l-a criticat pe Klaus Iohannis pentru atitudinea avută în Parlament la comemorarea celor 15 ani de la adeziunea României la NATO.

Citește și: Klaus Iohannis a fost criticat după discursul din Parlament: 'A ales să se comporte ca un politruc'

„Aniversarea aderării României la cea mai puternică alianţă militară din istorie trebuia să însemne un bun prilej pentru afirmarea ţării noastre pe plan internaţional. Din păcate, felul în care preşedintele Klaus Iohannis a ales să se comporte în plenul Parlamentului, la o manifestare festivă, a umbrit întreaga aniversare.

Este regretabilă atitudinea şefului statului, care a pierdut încă o ocazie să repare tot ceea ce a stricat în ultimii ani, când a preferat să dezbine, în loc să unească. Preşedintele Iohannis nu a înţeles nici măcar astăzi că era o zi potrivită pentru a transmite câteva mesaje internaţionale puternice, prin care România să se afirme ca lider regional, beneficiind de o poziţie geostrategică extrem de importantă.

Experienţa mea la Bruxelles şi Strasbourg în cei cinci ani de mandat în Parlamentul European mă îndreptăţesc să afirm cu tărie că astăzi trebuie să vorbim despre ceva mult mai important. Este vorba despre o nouă viziune legată de România, cu privire la rolul pe care trebuie să îl aibă țara noastră pe scena politica internațională. România a demonstrat deja că este un actor extrem de important pentru instituţiile Uniunii Europene. Succesul care se conturează în privinţa modului în care România şi-a îndeplinit obligaţiile legate de preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene este un exemplu foarte bun în acest sens. Poate fi doar începutul pentru promovarea ţării noastre pe plan internaţional.

Aşezarea geografică şi geostrategică face din România un membru-cheie al NATO, lucru recunoscut de oficialii de la Bruxelles. De asemenea, România are un parteneriat strategic cu Statele Unite ale Americii şi este membru al Uniunii Europene. Toate aceste trei atuuri, la care se adaugă resursele umane şi naturale uriaşe de care dispunem, trebuie să stea în viitorul apropiat la baza viziunii despre România, o ţară care este necesar să se impună pe plan internaţional drept lider european regional.

Dacă ne dorim ca România să fie puternică la nivel mondial trebuie să avem o cu totul altă abordare, care e obligatoriu să vină din interiorul ţării, chiar de la cel mai important om în stat şi din inima Parlamentului naţional. Cu regret o spun, România are un preşedinte care nu are capacitatea de poziţiona ţara noastră la acest nivel şi care preferă la o astfel de solemnitate să îşi atace adversarii politici. Poate că actualul preşedinte trebuie să revadă felul în care s-a realizat în urmă cu 15 ani momentul extrem de important al aderării României la NATO, eveniment istoric la care au contribuit toate forţele politice", a precizat Claudia Țapardel într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.