Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu: 'Vreau drepturi și oportunități mai ales pentru românii din UE și Marea Britanie'

MAE
Victor Negrescu

Cel mai nou europarlamentar PSD, Victor Negrescu, a explicat pe pagina lui de Facebook motivele care îl responsabilizează în această provocare cu care se confruntă. Negrescu a acceptat provocarea, spune el, din dorința de a participa la modernizarea proiectului european și pentru a asigura drepturi și oportunități egale pentru toți cetățenii europeni, cu predilecție pentru românii din UE și Marea Britanie.

Noul mandat de europarlamentar reprezintă o bună ocazie pentru a participa activ la modernizarea proiectului european, iar contextul care mă aduce în legislativul european mă responsabilizează în a continua demersurile pentru drepturi și oportunități egale pentru toți cetățenii europeni, cu predilecție pentru românii din UE și Marea Britanie.

Așa cum am făcut de fiecare dată când mi-am asumat noi responsabilități, am stabilit și de această dată trei priorități care vor marca activitatea mea. Fiecare direcție va cuprinde proiecte și acțiuni concrete pe care sper să le sprijiniți. Vom aborda cu seriozitate și profesionalism această responsabilitate.

Citește și: Daniel Funeriu, un nou derapaj grav la adresa lui Tudor Gheorghe: ‘Când l-am atacat pe mizerabilul rapsod’

Prioritățile mele în noul mandat sunt următoarele:

(1️⃣) EUROPA CETĂȚENILOR. Voi milita pentru mai multă Europă, o Europă socială, cu noi direcții de acțiune care pot să crească încrederea în proiectul european și să sprijine profilul României în UE. Educația, inovația/sectorul digital, protecția mediului, sănătatea și transporturile vor fi zone cheie de interes prin prisma experiențelor profesionale și a cauzelor politice pentru care am militat în trecut. Viitorul buget european trebuie să reflecte nevoia unei Europe unite care limitează decalajele de dezvoltare.

Citește și: PNL se pregătește de alegeri: `Să nu primească niciun primar`!

(2️⃣) MAI MULTĂ INFORMAȚIE DESPRE UE. Voi continua să susțin democratizarea accesului la informația cu caracter european și la procesul decizional european. Cred că este nevoie în continuare de o implicare mai mare a tinerilor, de un angajament puternic al acestora față de proiectul european. Din acest punct de vedere, dialogul, informarea și implicarea cetățenilor în activitatea instituțiilor UE sunt extrem de importante. Europa cetățenilor presupune creșterea nivelului de informare despre drepturile, oportunitățile și finanțările europene, dar și o transparentizare a modului în care sunt luate deciziile. Voi colabora şi implica mediul asociativ, sindical, patronal și academic în toate aceste demersuri la fel cum am făcut și până acum.

(3️⃣) DREPTURI EGALE PENTRU TOȚI EUROPENII. Voi milita pentru drepturi și oportunități egale pentru toți cetățenii europeni indiferent de unde provin, condiție socială, gen sau opțiuni personale. Ca român care a trăit în străinătate, consider necesar să ne asigurăm în Parlamentul European că drepturile și oportunitățile europene sunt disponibile tuturor. Promovarea conceptului cetățeniei europene devine esențială în Europa post-Brexit.

Aceste direcții nu exclud și alte proiecte. Ca de fiecare dată voi căuta să ascult idei noi și voi susține dorința de implicare și inițiativele cu impact. Aștept astfel propunerile și soluțiile dumneavoastră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.