Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Victor Negrescu și Salvați Copiii România au cerut în Parlamentul European un sprijin mai mare pentru copiii românilor plecați în străinătate

victor negrescu

Eurodeputatul Victor Negrescu și Salvați Copiii România au organizat în Parlamentul European o conferință dedicată copiilor români cu părinți plecați în străinătate, la care au participat reprezentanți ai Comisiei Europene, eurodeputați din mai multe state membre, precum și reprezentanți ai Parlamentului României și ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero, în format online.

Conform statisticilor publicate de Salvați Copiii România, aproape 1 milion de copii din România au avut cel puțin un părinte plecat în afara țării, cu consecințe grave asupra sănătății emoționale și dezvoltării acestora. În cadrul reuniunii, aceștia au solicitat resurse europene specializate pentru sprijinirea acestor copii, precum și constituirea unui grup european de lucru, sub coordonarea Comisiei Europene, care să identifice cele mai bune soluții și măsuri comune la nivel european.

„Sunt implicat de mulți ani în susținerea politicilor europene destinate copiilor și am fost autorul propunerii prin care proiectele destinate copiilor care au părinți în diaspora să beneficieze de fonduri europene. Am dezbătut acest subiect în Parlamentul European, în prezența Comisiei Europene, pentru a întări necesitatea unui răspuns coerent și sistemic la nivel european pentru un fenomen cu consecințe grave asupra sănătății emoționale și dezvoltării copiilor din România precum și din numeroase țări din regiunea noastră.

Discrepanța dintre cifrele publice și datele colectate de societatea civilă este uriașă. Vorbim de zeci de mii de copii, alții ar spune chiar sute de mii. Dar chiar dacă ne raportăm la datele prezentate de autorități, suntem în situația de a avea mii de copii fără un suport constant, nici măcar financiar, din partea părinților” a susținut reprezentantul României în Parlamentul European, Victor Negrescu.

Totodată, Salvați Copiii România a prezentat în cadrul evenimentului de la Bruxelles ultimul său raport și propunerile privind sprijinirea acestui grup țintă.

„Fenomenul copiilor rămași în țară, în urma migrației economice a părinților, este una dintre realitățile sociale deja emblematice ale României. Consecințele sunt sociale, emoționale și chiar economice, pe termen lung. E o hemoragie de resurse umane și, in același timp, o dramă a copiilor care interiorizează traume pe care nu le înțeleg.

Programele pe care le dedicăm acestor copii sunt prioritare și vizează aspectele complexe ale siguranței lor juridice, sociale, educaționale și psihologice. Avem nevoie de o abordare unitară, paneuropeană” a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.