Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentul Claudia Țapardel: Iohannis şi liderii opoziţiei să intervină pentru ca Rezoluţia împotriva României să nu fie votată

claudia-tapardel.ro
Claudia Tapardel

Plenul Parlamentului European va vota în această după-amiază Rezoluţia privind România, un document eminamente politic, care reprezintă o mare nedreptate pentru o o ţară profund pro-europeană, care a respectat şi susținut întotdeauna toate principiile statului de drept şi valorile democratice ce stau la baza construcției Uniunii Europene, așa cum este România.

“Constat cu regret că unii lideri europeni sacrifică România pe altarul intereselor politice generate de viitoarele alegeri europarlamentare şi de desemnarea candidaților la șefia Comisiei Europene, fără să conștientizeze că astfel de jocuri nu fac decât să dezbine şi să divizeze Uniunea Europeană. Aceiași lideri nu realizează că prin aceste acţiuni nu fac decât să sădească în sufletul cetățenilor europeni şi, implicit al celor români, sentimente anti-europene, ceea ce reprezintă un mare pericol pentru viitorul Uniunii Europene. Puterea stă în UNITATE şi SOLIDARITATE, nu în condamnarea și discriminarea statelor membre prin acte politice iresponsabile, aşa cum este această Rezoluţie”, a declarat europarlamentarul PSD Claudia Țapardel.

Uniunea Europeană este tot mai încercată în ultimii ani de provocări precum Brexit, atentate teroriste, valurile imigraționiste și tendințele populiste şi extremiste care câștigă tot mai mult teren. În plus, viziuni precum o Europă cu mai multe viteze, sancționarea statelor membre prin rezoluții nedrepte, susținerea unor politici de condiționare a acordării fondurile europene de instrumente ce ţin de respectarea statului de drept, politici îndreptate tocmai împotriva statelor şi regiunilor europene care au cea mai mare nevoie de aceste finanțări pentru dezvoltarea lor, nu fac decât să mărească prăpastia dintre statele membre, dintre Estul şi Vestul Europei.

Din păcate, există şi cauze interne ale operaţiunii prin care România se vede nevoită să facă faţă Rezoluţiei ce va fi votate în plenul Parlamentului European.

„Rezoluţia este rezultatul campaniilor intense de denigrare a României pe plan european şi internațional, făcute de colegii noștri din opoziție, din PNL şi USR, de Monica Macovei sau Cristian Preda.  De fapt, chiar preşedintele României, Klaus Iohannis, nu a înţeles că era de datoria sa să potențeze rolul important al României ca lider regional al UE şi NU să-și atace propria ţară, mânat de interesele personale şi de lupta internă permanentă cu Guvernul României. Din păcate, acest mod greşit de acționa al colegilor noştri din opoziție dar şi al președintelui Iohannis, care nu au înţeles că alegerile se câștigă în mod democratic prin vot, și NU exportând lupta și temele de politică internă, ducându-le la nivelul instituțiilor europene, au afectat grav imaginea României, confruntându-ne acum cu situaţia nedreaptă de a vota această Rezoluţie în Parlamentul European”, a declarat europarlamentarul social-democrat, Claudia Ţapardel.

România este o ţară care respectă statul de drept, valorile şi principiile democratice, în care deciziile Curții Constituționale sunt respectate. În România, Guvernul şi majoritatea parlamentară PSD-ALDE fac eforturi uriaşe pentru a asigura o reformă a sistemului de justiție, tocmai în sensul respectării drepturilor şi libertăților civile ale cetățenilor români, prezumției de nevinovăție, precum şi șansa la o judecată dreaptă şi corectă, fără justiție televizată sau interferențe din partea serviciilor secrete.

“Fac apel la colegii europarlamentari români din Grupul Popularilor Europeni şi din alte grupuri politice ca, măcar în al douăsprezecelea ceas, să facă un gest de demnitate şi să nu voteze această Rezoluţie. Ar fi o dovadă că îşi iubesc şi respectă ţara şi pe cetățenii care i-au trimis să-i reprezinte la nivelul Parlamentului European. De asemenea, fac apel şi la Preşedintele României, Klaus Iohannis, dacă într-adevăr este preşedintele tuturor românilor, să transmită un mesaj public că nu susține o astfel de Rezolutie îndreptată împotriva propriei ţări şi să ceară acelaşi lucru tuturor europarlamentarilor români. Măcar prin acest lucru să își arate solidaritatea şi respectul faţă de România în An Centenar!

Pot să vă asigur că europarlamentarii PSD nu vor susține un act politic atât de nedrept aşa cum este Rezoluţia privind România.”

Ataşez la prezentul comunicat şi formatul video al discursului meu pe această temă susţinut aseară, luni 12 noiembrie, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.