Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europenii reacționează la alegerile din SUA. Serbia nu a uitat că Joe Biden a sprijinit bombardamentele NATO anti-regimul Slobodan Milosevic

Aleksandar Vucic

Victoria republicanului Donald Trump în alegerile prezidenţiale din SUA ar fi fost un rezultat mai bun pentru Serbia, îndeosebi în ceea ce priveşte conflictul cu fosta provincie Kosovo, a afirmat preşedintele sârb Aleksandar Vucic, care a anunţat însă că îl va felicita duminică pe democratul Joe Biden, transmite EFE.

"Acum trei zile am spus că probabil va câştiga Biden şi că pentru Serbia ar fi mai bine să câştige Trump. Şi astăzi spun acelaşi lucru. Însă îl voi felicita pe Biden pentru succesul său", a declarat Vucic, citat de agenţia Tanjug. "Relaţiile mele personale sunt mai bune cu Biden decât cu Trump, dar ar fi mai uşor cu Trump, căci nu a participat la bombardamentele asupra Serbiei", a explicat liderul de la Belgrad.

În 1999, pe când era senator, Biden a sprijinit bombardamentele NATO în Serbia pentru a stopa reprimarea dură a regimului autoritar al preşedintelui Slobodan Milosevic împotriva mişcării secesioniste din Kosovo.

Serbia nu recunoaşte nici acum independenţa declarată unilateral de către Kosovo în 2008, şi susţinută de Washington şi de majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană, dar nu de China şi Rusia.â

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.