Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europenii ţin la saltea sute de miliarde de euro! Ce intenționează să facă cu banii

facebook.com
genti cu bani

Economia din europa riscă să piardă o sursă importantă de stimulare care ar putea veni din partea consumatorilor săi, în condiţiile în care gospodăriile au depozitat sute de miliarde de euro în conturile lor de economii, transmite Bloomberg.

Şi chiar dacă magazinele s-au redeschis în multe ţări, sondajele arată că oamenii nu sunt gata încă să facă cheltuieli mari, având în vedere creşterea şomajului şi riscul unui al doilea val de infecţii. În aceste condiţii, există riscul ca relansarea economiei europene să fie una anemică, fără un impuls semnificativ din partea cererii interne.

Citește și: Vești bune pentru tineri. Indemnizație de șomaj pentru cei care sunt absolvenți. Există însă o condiție

Depozitele bancare ale gospodăriilor din primele patru mari economii din zona euro (Germania, Franţa, Italia, Spania) au crescut cu peste 100 de miliarde de euro în lunile martie şi aprilie, de trei ori mai mult decât ritmul mediu de creştere înregistrat în ultimul deceniu.

Datele pe fiecare ţară arată că în Franţa, Italia şi Spania, unde coronavirusul a provocat peste 90.000 de decese, depozitele gospodăriilor au înregistrat o creştere semnificativă în ritm anual, potrivit Bloomberg, citat de Agerpres.

În schimb, în Germania, care a avut performanţe mai bune în ţinerea sub control a pandemiei, depozitele bancare nu au înregistrat o creştere neobişnuită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.