Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europol a destructurat 25 de grupări criminale, în urma unor raiduri vizând traficul ilegal de medicamente şi substanţe dopante

profit.ro
europol

Europol a anunţat joi destructurarea a 25 de grupări criminale, în urma unor raiduri vizând traficul ilegal de medicamente şi substanţe dopante, relatează dpa.

Oficiul european de poliţie a precizat că 667 de persoane au fost arestate în timpul operaţiunii desfăşurate la nivel european şi cantităţi mari de medicamente în valoare de circa 73 de milioane de euro (88 de milioane de dolari) au fost confiscate, scrie agerpres.ro.

Citește și: Kamara intervine sarcastic în scandalul acuzației de rasism asupra lui Colțescu: Sunt component al trupei Alb Negru. Oare am voie să mai spun așa?

Anchetatorii au descoperit cantităţi mari de medicamente ilegale şi deseori contrafăcute, precum şi tone de substanţe chimice.

Potrivit Europol, anchetatorii "au confiscat cantităţi mari de medicamente împotriva cancerului, medicamente pentru disfuncţie erectilă, pseudoefedrină, diverse substanţe dopante, analgezice, antiestrogeni, antivirale, hipnotice, antihistaminice şi anxiolitice".

Zece laboratoare clandestine au fost desfiinţate şi peste 450 de site-uri care vindeau aceste medicamente au fost închise, a spus Europol.

Aproape 33 de milioane de dispozitive medicale contrafăcute folosite în lupta împotriva coronavirusului, precum măşti faciale, teste şi kituri pentru diagnosticarea COVID-19 au fost confiscate, precum şi 70.000 de litri de produse dezinfectante.

"Medicamentele contrafăcute şi utilizate în mod abuziv reprezintă o ameninţare tot mai mare nu doar pentru că generează mari profituri ilegale, ci şi pentru că reprezintă un risc serios pentru sănătatea publică", a declarat directorul executiv al Europol, Catherine De Bolle.

Citește și: Cozmin Gușă dă vina pe Traian Băsescu, pentru eșecul PMP de la alegeri! ‘Băse cel vinovat’

Operaţiunea, care s-a desfăşurat în perioada martie-septembrie, a fost realizată de anchetatori din Finlanda, Franţa, Grecia şi Italia, cu sprijinul unor investigatori din 27 de ţări.

Traficul de medicamente reprezintă o infracţiune cu tendinţă de creştere în întreaga lume, a afirmat Europol.

"Grupurile de crimă organizată îşi îndreaptă din ce în ce mai mult activităţile către acest domeniu infracţional, care oferă profituri mari cu riscuri mici de a fi descoperite. Utilizarea abuzivă a medicamentelor dincolo de scopul lor destinat a devenit ceva obişnuit", a mai menţionat Europol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.