Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurostat: 2,6 milioane de şomeri şi-au găsit un loc de muncă în primul trimestru din 2019

The Romania Journal
EUROSTAT

Un număr de 2,6 milioane de şomeri, respectiv 17,7% din totalul şomerilor înregistraţi în ţările Uniunii Europene în ultimele trei luni din 2018, şi-au găsit un loc de muncă în primul trimestru din 2019, arată datele prezentate miercuri de Oficiul de Statistică al UE (Eurostat), potrivit Agerpres.

În perioada ianuarie - martie 2019, nouă milioane de persoane (60,2%) au rămas şomere, iar alte 3,3 milioane (22,1%) au devenit inactive din punct de vedere economic, arată datele prezentate miercuri de Oficiul de Statistică al UE (Eurostat).

Dintre cei care iniţial lucrau în trimestrul patru al anului trecut, 2,6 milioane de persoane (1,4%) au devenit şomeri în primele trei luni din 2019, iar alte patru milioane de persoane (2,1%) au devenit inactive din punct de vedere economic.

În statistică nu sunt incluse datele pentru Germania, precizează Eurostat.

Dintre cei care iniţial erau inactivi din punct de vedere economic în trimestrul patru al anului trecut, trei milioane (2,6%) şi-au găsit un loc de muncă în primele trei luni din 2019, iar 3,6 milioane (3,2%) au intrat în şomaj.

Conform celor mai recente date de la Eurostat, rata şomajului în Uniunea Europeană s-a situat la 6,3% în iunie - cel mai redus nivel de când se publică statisticile lunare privind şomajul, respectiv ianuarie 2000.

În rândul statelor membre, cele mai ridicate rate ale şomajului în iunie s-au înregistrat în Grecia (17,6% în aprilie 2019), Spania (14%) şi Italia (9,7%). La polul opus se situează Cehia (1,9%) şi Germania (3,1%).

România este sub media din UE, cu o rată a şomajului de 4% în iunie, în creştere faţă de 3,9% în luna precedentă, dar în scădere faţă de 4,2% în perioada similară din 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.