Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurostat CONFIRMĂ: costul cu forța de muncă a EXPLODAT în România. Țara noastră e pe locul I în UE

The Romania Journal
EUROSTAT

Costul total al forţei de muncă în România a înregistrat cea mare creştere din rândul statelor membre ale Uniunii Europene (UE), în primul trimestru din 2019, comparativ cu perioada similară din 2018, conform datelor publicate luni de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat), conform Agerpres.

Citește și: STUDIU: Tehnologia 5G în România va determina schimbări ample în infrastructura reţelelor de telecomunicaţii

Costul orar al forţei de muncă a crescut în primele trei luni din acest an cu 2,6% în Uniunea Europeană şi cu 2,4% în zona euro, comparativ cu perioada similară din 2018. În trimestrul patru din 2018 s-a înregistrat un avans de 2,8% în UE şi de 2,3% în zona euro.

În primul trimestru din 2019, cel mai semnificativ avans anual a fost raportat în România (16,3%) şi Bulgaria (12,9%), singurul declin fiind în Grecia (minus 0,2%).

În primul trimestru din 2019, avansul costurilor cu forţa de muncă în România se datorează în principal creşterii cu 23,5% a costului orar al forţei de muncă în domeniul non-business. Pe sectoare ale economiei, în România costul orar cu forţa de muncă a crescut cu 18,6% în construcţii, cu 12,7% în industrie şi cu 13,5% în servicii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.