Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurostat confirmă că Ludovic Orban știe ce face: România este printre țările cu cel mai mic șomaj din UE

somaj

Rata şomajului s-a menţinut în septembrie la 8,3% în zona euro şi la 7,5% în Uniunea Europeană, arată datele publicate vineri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

În context european, în cele 27 de state membre ale UE, în septembrie, cele mai scăzute rate ale şomajului s-au înregistrat în Cehia (2,8%), Polonia (3,1%), Malta (4%), Olanda (4,4%), Germania (4,5%), Slovenia (4,7%), Belgia şi România (ambele cu 5,2%). La polul opus se situează Spania (16,5%), Lituania (9,8%) şi Italia (9,6%).

Citește și: Rareș Bogdan, mesaj nemilos: ‘Ticăloșia, corupția, lenea, nepăsarea, incompetența trebuie combătute fără milă și sancționate aspru’

Din punct de vedere statistic, Eurostat estimează că în zona euro aproximativ 13,612 milioane de persoane (din totalul populaţiei estimat la 330 de milioane) erau în şomaj în cursul lunii septembrie, cu 75.000 mai multe decât în august.

Comparativ cu septembrie din anul trecut, numărul celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă a urcat cu 1,811 milioane în UE şi cu 1,376 milioane în zona euro, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ludovic Orban, mesaj îngrijorător pentru români: ‘Ne confruntăm cu o creştere a numărului de cazuri, nu o negăm’

Iar 2,995 milioane de tineri din UE nu erau angajaţi, din care 2,451 milioane erau în zona euro.

Tot în luna septembrie, în rândul femeilor din UE, rata şomajului era de 7,9% şi se manţine stabilă faţă de august, în timp ce în rândul bărbaţilor rata şomajului era de 7,1% în aceeaşi lună, de asemenea stabilă faţă de august 2020.

Citește și: FOTO Clotilde Armand, destăinuire după prima zi de lucru la Primăria Sectorului 1: Am găsit un distrugător de hârtie și un baston de polițist local .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.