Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurostat CONFIRMĂ un lucru nedorit: România deține SUPREMAȚIA CONTINENTALĂ în perioada 2000-2016

The Romania Journal
EUROSTAT

România a înregistrat în perioada 2000-2016, cea mai mare creștere a ponderii numărului de angajați în sectorul guvernamental, din Uniunea Europeană, urmată de Ungaria, Slovenia și Letonia, arată un raport publicat luni de Eurostat.

Ponderea persoanelor angajate în sectorul guvernamental a variat în 2016 la nivelul statelor membre, cea mai mare înregistrându-se în Suedia (29% din totalul ocupării forței de muncă), Danemarca (28%), Finlanda (25%), Estonia (23%) Lituania, Franța și Ungaria (20%), iar cele mai scăzute rate s-au înregistrat în Germania (10%), Luxemburg (12%), Țările de Jos (13%), Italia (14%), Portugalia, Irlanda și Spania (15%).

Citește și: Radu Banciu s-a DEZLĂNŢUIT: Pe cine vede şef la DNA în locul lui Kovesi – Tudorel Toader şi Liviu Dragnea, DESFIINŢAŢI

În medie, sectorul guvernamental a reprezentat 16% din ocuparea totală forței de muncă în UE, valoare care a rămas stabilă între 15% și 17% din totalul ocupării forței de muncă începând cu anul 2000.

Potrivit Eurostat, printre angajații din sectorul bugetar se numără funcționarii publici și alți angajați guvernamentali (la nivel national și local), precum și forțele armate.

Citește și: Anunț important făcut de Banca Mondială: Care vor fi cele mai dezvoltate orașe ale României

„Trebuie remarcat faptul că limitele sectorului guvernamental variază de la un stat membru la altul, de exemplu, locurile de muncă în educație sau sănătate fac parte din ocuparea forței de muncă guvernamentale în unele țări, în timp ce acestea nu sunt sunt incluse în această categorie în altele”, precizează Eurostat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.