Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurostat: Energia eoliană și energia hidro au acoperit o treime din consumul final al UE, în 2018

eurostat
eurostat

Aproape o treime (32%) din totalul energiei electrice consumate în 2018, în Europa, a provenit din surse regenerabile, o creștere ușoară de la 31% în anul 2017, potrivit datelor Oficiului European pentru Statistică (Eurostat), publicate miercuri.

Energia eoliană și energia produsă de hidrocentrale au contribuit fiecare cu câte o treime din energia electrică totală provenită din surse regenerabile în 2018. Mai exact, energia eoliană are o cotă de 36%, în timp ce cea hidro reprezintă 33% din producția de energie din surse regenerabile în 2018 din Europa. Restul de o treime a fost furnizată de energia solară (12%), biocombustibili solizi (10%) și alte surse regenerabile (9%), conform Mediafax.

Creșterea energiei electrice generată din surse regenerabile vine în mare măsură pe fondul unei creșteri în special a energiei eoliene, dar și a energiei solare și a biocombustibililor solizi (inclusiv deșeuri regenerabile).

Printre statele membre ale UE, mai mult de jumătate din energia electrică consumată în 2018 a fost furnizată de surse regenerabile în Austria (73%), Suedia (66%), Danemarca (62%), Letonia (53%) și Portugalia (52%). România se situează pe locul al 7 în UE în ceea ce privește ponderea energiei din surse regenerabile în consumul final.

În schimb, statele care folosesc mai puțin de 10% din energia electrică ce provine din surse regenerabile sunt Ungaria și Malta (ambele cu 8%), Cipru și Luxemburg (ambele cu 9%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.