Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurostat: Peste jumătate dintre copiii României trăiesc în SĂRĂCIE

copii

România este ţara din Uniunea Europeană cu ponderea cea mai mare a copiilor expuşi riscului sărăciei, relevă un raport publicat de Parlamentul European.

Mai mult de un sfert dintre copiii din Europa sunt expuși riscului de sărăcie și excluziune socială. Dar în România, ponderea celor aflați în această situație este cea mai mare din UE: 51 la sută.

Această statistică a fost dată publicității de Biroul de Informare al Parlamentului European în Romania, marți, când deputații europeni au votat o rezoluție ce îndeamnă țările UE să stimuleze eforturile de combatere a sărăciei în rândul copiilor și a inegalităților sociale. Aceștia mai recomandă ca statele membre să garanteze copiilor acces la educație gratuită și de calitate.

Textul a fost aprobat cu 569 voturi "pentru", 77 "împotrivă" și 49 de abțineri.

Conform Convenției ONU privind drepturile copilului, toți copiii ar trebui să aibă garantat dreptul la educație, servicii de sănătate, locuințe, timp liber și un regim alimentar echilibrat.

Cu toate acestea, în Europa, aproximativ 26 de milioane de copii (sub 18 ani) riscă sărăcia și excluziunea socială, potrivit unui raport Eurostat pe 2014. Acest număr reprezintă 27,7% din totalul copiilor din UE.

Copiii care trăiesc în sărăcie pot fi găsiți în fiecare stat UE, chiar dacă procentele variază.

Copiii riscă sărăcia cel mai mult în România (51%), Bulgaria (45,2%) și Ungaria (41,4%), în timp ce procentul este mult mai mic în țări precum Danemarca (14,5%), Finlanda (15,6%) și Suedia (16,7%).

Problema malnutriției în rândul copiilor este, de asemenea, în creștere în Europa. Potrivit UNICEF, procentul de copii care nu își pot permite să mănânce carne sau pește o dată la cel puțin două zile s-a dublat în Estonia, Grecia și Italia (din 2008).

Sărăcia nu este doar o chestiune de bani. Pe lângă imposibilitatea de a acoperi nevoile de bază ale copiilor, cum ar fi alimentele, îmbrăcămintea și locuința, sărăcia mai înseamnă și excluziunea socială sau lipsa de acces la sănătate și educație de calitate. Copiii care trăiesc cu părinții singuri, în special mame singure, sunt supuși unui risc mai mare de sărăcie, se mai arată în comunicatul Biroului de Informare al Parlamentului European în Romania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.