Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Evacuarea a peste 1.000 de cetățeni americani din Israel cu ajutorul unui transport plătit de guvernul SUA

Al Jazeera
Politie Israel

Peste 1.000 de cetăţeni americani şi membri ai familiilor lor apropiate au plecat din Israel cu mijloace de transport închiriate de guvernul american, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat pentru CNN, scrie news.ro.

Purtătorul de cuvânt a declarat că guvernul SUA a oferit "peste 4.000 de locuri în transportul aerian şi maritim navlosit de guvernul SUA cetăţenilor americani şi membrilor apropiaţi ai familiilor lor" începând de vinerea trecută.

Totuşi, în mod notabil, purtătorul de cuvânt a spus că "opţiunile de plecare pe care le-am oferit au plecat, în general, la jumătate din capacitate sau mai puţin".

Se aşteaptă ca zborurile facilitate de guvernul SUA să continue în mod continuu de pe Aeroportul Internaţional Ben Gurion din Israel cel puţin până joi, a precizat purtătorul de cuvânt.

"Vom continua să monitorizăm în timp real cererea de asistenţă din partea cetăţenilor americani pentru a pleca din Israel. Situaţia generală de securitate, disponibilitatea şi fiabilitatea transportului comercial şi cererea cetăţenilor americani vor influenţa durata acestei asistenţe la plecare", a declarat purtătorul de cuvânt. "Îi îndemnăm pe acei cetăţeni americani care doresc să plece să profite de această asistenţă la plecare cât timp este disponibilă."

Alţi peste 3.000 de cetăţeni americani au declarat că "au părăsit cu succes Israelul şi Cisiordania folosind transportul aerian comercial, prin frontiera terestră sau prin alte mijloace", potrivit purtătorului de cuvânt.

Între timp, americanii din Gaza au declarat pentru CNN că nu au avut noroc să intre în Egipt prin punctul de trecere Rafah, în ciuda indicaţiilor oficialilor americani că acesta ar putea fi deschis.

Ambasada SUA din Cairo urmăreşte 253 de cetăţeni americani, cu 153 de "membri de familie asociaţi", care solicită ajutor pentru a părăsi Gaza prin punctul de trecere Rafah, potrivit unui memorandum guvernamental intern obţinut de CNN.

"Cetăţenii americani din Israel, Gaza şi Cisiordania care au nevoie de asistenţă ar trebui să completeze formularul de primire în caz de criză pe travel.state.gov", a declarat purtătorul de cuvânt. "Vom continua să oferim actualizări cetăţenilor americani, inclusiv asistenţă la plecare, pe măsură ce informaţiile devin disponibile", a mai spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.