Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Evacuarea celor 6 moldoveni din Afganistan va fi făcută cu ajutorul ONU: După cum știți, nu avem o misiune diplomatică în Afganistan

Middle East Eyes
afganistan

Cei șase moldoveni care se află în Afganistan vor fi evacuați cu ajutorul Organizației Națiunilor Unite. Aceștia nu sunt captivi și se află într-un loc sigur.

Informația a fost oferită de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, transmite publika.md.

"Acești cetățeni ai Republicii Moldova sunt în siguranță. Ei lucrează pentru Organizația Națiunilor Unite. Securitatea lor personală, la această etapă, nu este amenințată.

Ei urmează a fi evacuați cu ajutorul ONU. În cazul în care situația lor se va schimba, noi am discutat cu câteva state partenere ale Republicii Moldova care ne vor ajuta să-i evacuăm în siguranță", a declarat ministrul.

Autoritățile nu cunosc câți moldoveni se află în Afganistan.

"După cum știți, nu avem o misiune diplomatică în Afganistan. Din păcate, noi nu avem nici măcar posibilitatea să evaluăm câți cetățeni ai Republicii Moldova se află în Afganistan, cu excepția organizațiilor internaționale, statelor partenere și prin ei, la această etapă, știm de șase cetățeni", a mai spus Nicu Popescu.

Luni, Autoritatea Aeronautică Civilă a anunțat că un elicopter cu șase moldoveni se afla pe teritoriul Republicii Afganistan, după ce alte companii aeriene care erau contractate în cadrul programului ONU "The World Food Programme", pentru a opera zboruri în această țară, au fost evacuate.

Șefa Serviciului de presă al Autorității, Irina Bodolica, a declarat că cei șase moldoveni așteaptă instrucțiunile părții contractante.

Autoritățile noastre s-au înțeles deja cu omologii din ministerele de Externe ale României și Ucrainei pentru a interveni prompt, în cazul în care conaționalii noștri vor avea nevoie să revină acasă.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.