Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Evadarea criminalului nu rămâne fără urmări - Anchetă disciplinară a ANP și dosar penal împotriva deținutului

Inquam Photos / Octav Ganea
protest, penitenciare

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a anunțat miercuri dimineața că va declanșa o procedură disciplinară, în urma căreia se vor dispune măsurile legale, după ce marți un condamnat pentru omor a evadat în timp ce aștepta într-o ambulanță pentru a fi supus unui control medical în Capitală.

„Se va declanșa procedura disciplinară și, în funcție de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale”, se arată într-un comunicat al ANP.

Totodată, reprezentanții instituției precizează că, în legătură cu fapta săvârșită, administrația Penitenciarului-Spital București-Rahova a informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate, fiind totodată sesizat și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București.

„Reiterăm faptul că părăsirea fără autorizare a mijloacelor de transport este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani”, se mai spune în comunicat.

Deținutul Meszaros Zsombor, în vârstă de 34 de ani, condamnat definitiv la 18 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor, care a evadat marți, a fost prins miercuri dimineața pe o stradă din Oradea, de către un echipaj al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Și-a ucis iubita din gelozie

Szombor Meszaros a fost acuzat de uciderea iubitei sale, o femeie de 46 de ani, pe care o cunoscuse în Germania în 2016. Pe atunci în vârstă de 26 de ani, sătmăreanul locuia, alături de niște muncitori, într-un spațiu care îi aparținea femeii.

În ianuarie 2017 s-a angajat ca șofer personal al acesteia, dar o lună mai târziu a fugit din Germania după ce a furat bunuri electrocasnice din casa în care cea cu care avea deja o legătură mai apropiată locuia cu logodnicul său, cetățean german. Când a ajuns în țară, Meszaros a incendiat mașina fratelui său, dar a recunoscut acest lucru abia după ce a fost arestat pentru crimă. De altfel, Judecătoria Satu Mare l-a condamnat, într-un proces separat, la 3 ani de închisoare pentru distrugere.

Între timp, femeia a ținut legătura cu tânărul și i-a trimis regulat 200-300 de euro. În luna iulie 2017 ea a venit în România cu scopul declarat de a recupera bunurile furate din locuința din Germania de către Meszaros, dar și pentru a face donații unei asociații caritabile.

După o noapte petrecută la o pensiune din Satu Mare, cei doi au plecat pe 12 iulie 2017 spre Timișoara, cu mașina femeii. S-au oprit, la întoarcere, pe drumul spre Pădurea Noroieni, lângă municipiul Satu Mare, unde, pe fondul unor discuții aprinse legate de relația dintre ei, bărbatul a lovit-o pe iubita lui cu pumnul și mai apoi cu o bâtă de lemn, ucigând-o.

I-a legat mâinile, a pus-o în portbagaj și a abandonat mașina într-o parcare, lângă sediul ISU Satu Mare. S-a întors la pensiune, și-a luat mașina și s-a dus acasă, aruncând pe drum cheile autoturismului femeii.

Ca o ironie a sorții, a doua zi după crimă Meszaros și-a lovit mașina personală și a fost nevoit să o ducă de urgență la reparat, notează Bihor Just.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.