Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Evaluarea Națională: Elevii clasei a VI-a susțin, joi, probele la matematică și științele naturii

Inquam Photos/ Octav Ganea
scoala clasa elevi

Elevii clasei a VI-a din ciclul gimnazial susțin, joi, probele la matematică și științele naturii din cadrul evaluării naționale, informează Ministerul Educației. Aceasta este ultima probă pe care elevii clasei a VI-a trebuie să o susțină după ce, miercuri, au susținut proba de limbă și comunicare, potrivit Mediafax.

Elevii clasei a VI-a susțin, joi, ultimele probe din cadrul evaluării naționale, matematică și științele naturii, potrivit datelor calendarului de examene aprobat de Ministerul Educației.

Sălile în care au loc evaluările naționale sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care ar putea influenţa desfăşurarea probelor. Durata alocată rezolvării pentru elevii claselor VI-a este 60 de minute.

Testele vor fi evaluate de către cadrele didactice din unităţile de învăţământ în care acestea se desfăşoară, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

Citește și: AMOFM: Un număr de 6179 de locuri de muncă sunt disponibile în București

Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează, nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.

Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate, transmite sursa citată.

Peste 550.000 de elevi au susținut evaluarea pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.