Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eveniment de amploare: Sute de lideri ai societății civile, la întâlnirea Coaliției Naționale pentru Modernizarea României - FOTO

cnmr

Aproape 1000 de delegați din toată țara participă sâmbătă, 21 octombrie 2017, la Hotel Caro din Capitală, la Conferința Națională/ Adunarea Generală a Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR).

Reprezentanții organizațiilor membre ale CNMR au dezbătut teme precum „planul de măsuri pentru Celebrarea Centenarului și procesului de întregire a neamului românesc”, principalele obiective ale CNMR pentru perioada 2018-2020,  pe zone de expertiză și competență.

Evenimentul a fost deschis de președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu, care a subliniat dorința membrilor CNMR de a colabora și a pune presiune pe factorul politic pentru atingerea obiectivelor de modernizare a României. Acesta a respins speculațiile conform cărora CNMR ar putea deveni un partid politic, în ciuda numărului și prestigiul membrilor.

Invitatului special, Radu Bălănescu , Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România, i-a fost acordat Certificatul de ambasador al culturii și identității naționale. După aceste momente de început, vicepreședinții CNMR au prezentat pe scurt, fiecare pe propriul domeniu de competență, obiectivele organizațiilor pe care le reprezintă.

Lista vorbitorilor:

Sorin Cîmpeanu - vicepreședinte al CNMR, președinte Consiliului Național al Rectorilor, președinte al Agenției Universitare a Francofoniei;

Costin Georgescu - fost șef SRI, vicepreședinte CNMR pe probleme de siguranță națională, care s-a referit la refacerea legilor siguranței naționale ca obiectiv al CNMR;

Generalul Constantin Degeratu, vicepreședinte CNMR, fost Șef al Marelui Stat Major al Armatei Române. Acesta a vorbit despre presiunea enormă asupra României din partea unui „trident infracțional”: Rusia, terorismul jihadist și migrația masivă.

Anton Hadăr - vicepreședinte CNMR, preşedintele Federaţiei Alma Mater. Potrivit acestuia, „adevărații dușmani ai României sunt în interior”, iar „în mandatele trecute, numai câinii nu au primit grade de general”. „Mi-ar plăcea ca domnul președintele să facă ce a făcut cu bugetul Apărării, când a spus că nu semnează legea bugetului dacă nu e 2% pentru Apărare. Să facă la fel și cu bugetul pentru Educație, care să primească 6%”, a afirmat Hadăr.

Eduard Dumitrașcu - vicepreședinte CNMR, președintele Asociației  Române pentru Smart City și Mobilitate;

Adrian Badea - vicepreședinte CNMR, președinte al Academiei Oamenilor de Știință. „Să ne facem noi un plan pentru centenar și să-l impunem guvernului nostru care din păcate nu a fost în stare să facă un plan”, a fost mesajul lui Badea.

Ion M. Anghel - președinte al Asociației Ambasadorilor și Diplomaților de Carieră din România și președinte al Societății Române de Drept European. „Având în vedere situația în care se află România, coaliția ar trebui să se numească pentru Salvarea și Modernizarea României”, a declarat Anghel.

Dumitru Coarnă - vicepreședinte CNMR, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual;

Mihaela Olaru - vicepreședinte CNMR, preşedinte Asociaţia Viaţa fără Violenţă, care a vorbit despre prevenirea violenței, demers care are și sprijinul președintelui Klaus Iohannis.

Virgil Bălăceanu - vicepreședinte CNMR, președintele Asociaţiei Ofiţerilor în Rezervă din România;

Raluca Bârsăian - vicepreședinte CNMR pe probleme de infrastructură;

Ion Sandu - vicepreședinte CNMR, președintele Societății Meteorologice Române. Acesta a susținut ideea reîmpăduririlor ca soluție pentru stoparea schimbărilor climatice.

Valentin Popa - vicepreședinte CNMR, Rector al Universității "Ştefan cel Mare" Suceava.

Lavinia Șandru - vicepreședinte CNMR

La final, preotul Vasile Antonie Tămaș din Covasna a primit la rândul său Certificatul de ambasador al culturii și identității naționale, pentru poziția sa publică de la momentul în care Kelemen Hunor, președintele UDMR, a afirmat că data de 1 decembrie este una de doliu.

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.