Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eveniment rar: Alto, o elefantă din Kenya, a adus pe lume gemeni

Manoj Shah via Getty Images
elefant

O femelă de elefant din Kenya a născut gemeni, un eveniment rar întâlnit în cazul celui mai mare mamifer terestru, a anunţat vineri o asociaţie care militează pentru protejarea acestei specii ameninţate cu dispariţia, informează AFP.

Cei doi pui - care sunt femele - au venit pe lume în rezervaţia naturală Samburu, situată în nordul acestei ţări din Africa de Est, iar mama lor se numeşte Alto, a anunţat organizaţia Save the Elephants, ai cărei reprezentanţi au salutat "o bucurie dublă", potrivit Agerpres.

Naşterile de gemeni reprezintă doar aproximativ 1% din totalul naşterilor înregistrate în rândul elefanţilor, însă în rezervaţia Samburu au venit pe lume şi alţi pui gemeni - un mascul şi o femelă - la începutul anului 2022.

Într-o înregistrare video distribuită de Save the Elephants pe reţeaua de socializare X cei doi pui sunt prezentaţi în timp ce erau alăptaţi de mama lor în prezenţa altor exemplare din turma lor.

Elefanţii au cea mai lungă perioadă de gestaţie dintre toate mamiferele, aducându-şi puii pe lume după o sarcină de aproape 22 de luni şi dând naştere doar o dată la patru ani.

Puii născuţi recent nu sunt însă în afara oricărui pericol: alţi gemeni care au venit pe lume în Samburu în 2006 au supravieţuit doar câteva zile.

Peste 36.000 de elefanţi trăiesc în prezent în Kenya, potrivit datelor furnizate de primul recensământ naţional dedicat faunei sălbatice din ţara africană, realizat în 2021.

Acest număr marchează o creştere cu 12% în raport cu populaţia înregistrată în 2014, când braconajul pentru fildeş era mult mai intens practicat.

Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (UICN) a avertizat în 2021 că braconajul şi distrugerea habitatelor, în special din cauza conversiei terenurilor pentru agricultură, au avut un efect devastator asupra numărului de elefanţi în toată Africa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.