Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eveniment rar: Tăriceanu se declară de acord cu Danileţ - 'AȘA CEVA NU SE POATE FACE! Nu suntem în război cu oamenii sau cu vreun alt stat'

stiripesurse.ro
Calin Popescu Tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE se declară de acord cu judecătorul Cristi Danileţ, cel care a criticat solicitarea României de a obţine o derogare de la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, pe perioada stării de urgenţă.

"Guvernul Orban e ultimul la luat măsuri pentru combaterea răspândirii coronavirus, dar primul care solicită derogare de la Convenția Drepturilor Omului!

Rar mi-a fost dat să am o părere similară cu a judecătorului Cristi Dănileț, însă de această dată trebuie să fiu de acord cu el în privința informației privind solicitarea României de a activa articolul din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului care permite derogări de la aplicarea acesteia în condiţiile stării de urgenţă decretate ca urmare a coronavirusului.

Nu ar fi mai bine ca Guvernul Orban să înceapă să ia măsuri serioase pentru a opri răspândirea virusului și pentru a pune capăt crizei, iar abia după aceea să se gândească la modalități de limitare a drepturilor omului?

Nu de alta, dar nu cred că trebuie să ajungem să ne comparăm cu Turcia lui Erdogan, care a făcut o solicitare similară pentru a putea fi arestați și condamnați opozanții regimului", scrie Tăriceanu pe Facebook.

Postarea judecătorului Cristi Danileţ:

"Văd o știre cum că România a înștiințat Consiliul Europei (organism din care facem parte din anul 1993) să deroge de la CEDO pe durata stării de urgență, invocând art. 15 din Convenția Europeană.

Asta înseamnă că, cu excepția dreptul la viață și interzicerea torturii, se poate renunța la orice drept al omului. Turcia lui Erdogan a făcut asta ca să poată fi arestați și condamanți în afara regulilor obișnuite opozanții regimului .

Consider hazardată această solicitare a României și, ca judecător, sunt obligat să o denunț publicului. AȘA CEVA NU SE POATE FACE! Nu suntem în război cu oamenii sau cu vreun alt stat, ci cu un nenoricit de virus.

ATENŢIE: Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei tocmai a spus că drepturile omului trebuie respectate inclusiv în perioada de combatere a COVIT-19."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.