Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Evenimente diverse, pentru toate gusturile, în acest weekend: De la Bucharest Pride, la Ziua Iei din Brașov și Rocanotherworld la Iași

Facebook, Andreea Balan
Bucharest Pride

Între primele șapte evenimente ale weekendului se numără Bucharest Pride, în Capitală, Ziua Iei, la Brașov dar și Rocanotherworld la Iași.

Sâmbătă, Bucharest Pride face petrecere de majorat pentru comunitatea LGBTQIA+ pe Calea Victoriei marcând 18 ani de la abrogarea articolului 200 pe baza căruia erau pedepsite cu închisoarea relațiile între persoane de același sex în România. Locul de întâlnire este Piața Victoriei, iar ora este 17.00.

Citește și: Radu Banciu intervine în războiul dintre Marian Oprișan și ANI: ‘Nici în pânzele albe nu o să îți justifici averea’

Un weekend de distracție anunță Festivalul Turcesc în Parcul Titan. Organizatorii au invitat celebra Fanfară otomană. Nu lipsește nici dansul dervișilor rotitori. Zilnic, între orele 10.00-22.00, pot fi savurate deliciile bucătăriei turcești și sunt prezentate tainele meșteșugurilor otomane. Intrarea la eveniment este liberă.

Până duminică este anunțat și VegFest 2019 la Casa Universitarilor, festivalul care oferă publicului, pe lângă o experiență culinară inedită, și posibilitatea de a cunoaște activitatea unor ONG-uri dedicate protecției mediului și animalelor și de a participa la workshopuri de nutriție și sport, ateliere pentru copii, activități de wellbeing și ateliere de gătit. Intrarea este 10 lei pentru toate cele 3 zile, iar copiii și elevii au acces gratuit.

Citește și: Mircea Badea îl atacă dur pe Klaus Iohannis: ‘Câinele nu pleacă de la măcelărie’

Primăria Municipiului Brașov, alături de Asociația Națională a Antreprenorilor, Flori de ie și Patronatul Femeilor din Meșteșugărit sărbătoresc Ziua Internațională a Ie în cadrul celei de-a patra ediţii a Festivalului RomânIA Autentică. Evenimentul se va desfăşura duminică în trei locații simultan: la Brasov în Piața Sfatului, la Hobiţa – Poiana Mare și la Iaşi în fața Palatului Culturii.

Lucas Molina și Marthin Marcos susțin sâmbătă, de la ora 23.00 un recital pe ritmuri flamenco și muzici sud-americane la Papa la Șoni în Vama Veche.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit din cauza pensiilor speciale: ‘Nenorocitiiii’ .

Al doilea eveniment public al proiectului Teatrul ca Rezistență, Rezistența prin inocență, are loc vineri, sâmbătă și duminică, la parterul clădirii Operei timișorene, cu intrare din strada Alba-Iulia, începând cu ora 21.30.

Festivalul Rocanotherworld 2019 îi îmbie pe ieșeni până duminică, în Parcul Expoziției din Copou. Evenimentul Va găzdui concerte acoustice, răsfățuri culinare și ateliere creative. Va aduce laolaltă oameni din diferite sfere și îi va conecta cu natura, promit organizatorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.