Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Everton a mai pierdut două puncte pentru a doua încălcare a regulilor financiare în Premier League

Premier League

Everton a primit luni încă două puncte penalizare de la Premier League, a anunțat luni liga. Este a doua deducere de puncte în acest sezon. Primul apel al clubului împotriva unei acuzații de încălcare a regulilor de rentabilitate și sustenabilitate (PSR) a fost respins.

Deducerea o duce pe Everton pe locul 16, cu 27 de puncte, două peste zona de retrogradare.

„Comisia independentă a ascultat dovezi și argumente din partea clubului cu privire la o serie de potențiali factori atenuanți pentru încălcarea admisă de 16,6 milioane de lire sterline, inclusiv impactul celor două imputări succesive ale PSR", a precizat liga, citată de Reuters.

„Comisia a stabilit că sancțiunea adecvată este o deducere de două puncte, cu efect imediat", a precizat aceasta într-un comunicat.

Everton a precizat că intenționează să facă din nou apel.

„Clubul și reprezentanții săi legali au început pregătirile pentru a face apel la decizia comisiei", a spus aceasta.

„Everton își menține angajamentul de a lucra în colaborare cu Liga în toate aspectele legate de PSR, dar este extrem de îngrijorată de inconsecvența diferitelor comisii în ceea ce privește deducerile de puncte aplicate".

Clubul a fost acuzat în ianuarie pentru încălcări ale PSR din Premier League în registrele sale financiare pentru o perioadă care începe în 2019-20 și se încheie în 2022-23.

Potrivit liniilor directoare din Premier League, cluburile riscă să încalce PSR dacă înregistrează pierderi de peste 105 milioane de lire sterline în trei sezoane, sau 35 de milioane de lire anual.

Clubul a recunoscut anterior că a încălcat PSR pentru perioada de evaluare care se încheie cu sezonul 2021-22, înregistrând pierderi de 124,5 milioane de lire sterline în acea perioadă, potrivit comisiei independente.

Clubul din Merseyside a fost penalizat pentru prima încălcare cu o deducere de 10 puncte în noiembrie. În urma unui apel, ei au obținut reducerea acestei penalizări la șase puncte.

Anul trecut, Manchester City a fost trimisă în fața unei comisii independente pentru mai mult de 100 de presupuse încălcări ale regulilor financiare, dar nu s-a ajuns la un verdict în acest caz. City a negat orice abatere.

La 31 martie, clubul din Merseyside a înregistrat o pierdere de 89,1 milioane de lire sterline pentru sezonul 2022-23.

În timp ce Everton a fost primul club căruia i s-au retras puncte pentru încălcarea PSR, Nottingham Forest a fost aruncată în zona retrogradării la începutul acestei luni, după ce i s-au retras patru puncte pentru încălcarea normelor financiare în sezonul trecut.

Forest se află pe locul 17, cu 25 de puncte, după ce a jucat cu un meci mai mult decât Everton, și este devansată de Luton Town, pe locul 18, la golaveraj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.