Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Everton şi Manchester City sunt două dosare 'complet diferite', susţine Guardiola

www.gsp.ro
Pep Guardiola

Cluburile engleze de fotbal Everton şi Manchester City sunt suspectate de infracţiuni financiare, dar cele două cazuri sunt "complet diferite", a susţinut vineri Pep Guardiola, antrenorul lui City, citat de AFP, potrivit Agerpres

"Nu voi spune nici măcar un cuvânt despre Everton pentru că nu ştiu nimic despre ce s-a întâmplat cu adevărat. Dar ceea ce ştiu, de la avocaţi şi de la oamenii de la clubul meu, este că sunt cazuri complet diferite", a afirmat Guardiola într-o conferinţă de presă.

Clubului Everton i-au fost retrase zece puncte în clasamentul campionatului Angliei pentru presupusa încălcare a regulilor de rentabilitate şi viabilitate. Manchester City şi proprietarii săi din Emiratele Arabe Unite trebuie, la rândul lor, să răspundă la 115 acuzaţii de infracţiuni financiare înregistrate pe parcursul a nouă sezoane (între 2009 şi 2018).

Comisia independentă care examinează cazul grupării din Manchester are la dispoziţie o serie de sancţiuni, de la o simplă mustrare până la excluderea din campionat, trecând prin depunctare.

Guardiola a dat de înţeles că viitorul său este la Manchester City, chiar dacă vor fi dictate sancţiuni aspre.

"Voi răspunde când voi avea decizia", a spus spaniolul. "Mă întrebaţi de parcă am fi fost deja pedepsiţi. În prezent suntem nevinovaţi, până la proba contrarie. Ştiu ca oamenii aşteaptă asta. Ştiu asta, o simt", a adăugat el.

"Să aşteptăm să vedem. Odată ce decizia va fi cunoscută, voi veni aici (în faţa presei - n. r.) şi voi răspunde", a spus Guardiola. El a explicat că viitorul său nu va depinde de prezenţa clubului "aici (în prima divizie - n. r.) sau în League One", divizia a treia.

Potrivit lui, mulţi şi-ar dori sa vadă că Manchester City, cel mai bogat club din lume, va primi o sancţiune severă.

"Când citiţi (ce se spune), atunci ar trebui să fim retrogradaţi, retrogradaţi, retrogradaţi, desigur, dar nimeni nu ştie nimic precis. Toţi cei care spun asta n-au citit comunicatele, nu ştiu exact ce s-a întâmplat, nici eu nu ştiu. Eu n-am citit toate infracţiunile, n-am citit elementele apărării noastre", a spus tehnicianul.

În februarie 2020, Manchester City a fost exclus tip de doi ani de UEFA din cupele europene pentru "încălcări grave" ale regulilor fair play-ului financiar (FFP), dar sancţiunea a fost anulată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.