Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Evgheni Prigojin vrea să-i predea lui Ramzan Kadîrov capturarea Bahmutului: 'Mai sunt ceva mai mult de doi kilometri pătraţi de cucerit'

Ria Novosti
Evgheni Prigojin

Şeful Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a mulţumit sâmbătă liderului cecen Ramzan Kadîrov, pentru oferta acestuia de a ocupa, începând de miercuri, poziţiile deţinute în prezent de luptătorii "wagneriţi" în oraşul ucrainean Bahmut şi a dat asigurări că negociază deja cu reprezentanţii trupelor cecene un astfel de transfer, transmite EFE, conform Agerpres.

"Sunt deja în legătură cu reprezentanţii dumneavoastră pentru ca, la ora locală 00:00 pe 10 mai, exact în momentul în care, conform calculelor noastre, ne vom epuiza complet potenţialul de luptă, camarazii (ceceni) să ne înlocuiască şi să continue asaltul asupra Bahmutului", a transmis Prigojin pe canalul său Telegram.

Şeful companiei de mercenari Wagner a subliniat că mai sunt "ceva mai mult de doi kilometri pătraţi de cucerit" în Bahmut, care vor fi "fără îndoială capturaţi de forţele din Ahmat", cu referire la trupele lui Kadîrov.

Prigojin şi-a exprimat totodată încrederea că trupele cecene pot obţine resursele necesare de la Ministerul Apărării pentru a cuceri oraşul, spre deosebire de wagneriţi, care suferă de lipsă de muniţie, după cum acuză şeful grupării paramilitare.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov s-a declarat vineri dispus să-şi trimită unităţile speciale pentru a-i înlocui pe mercenarii din grupul Wagner în bastionul ucrainean Bahmut, după ce şeful grupului paramilitar, Evgheni Prigojin, a anunţat că se va retrage imediat din cauza lipsei de muniţie.

"Dacă fratele mai mare Prigojin şi Wagner pleacă, atunci Statul Major pierde o unitate cu experienţă, dar în locul lor vor veni fratele mai mic Kadîrov şi (unitatea specială) Ahmat", a scris liderul cecen pe canalul său Telegram.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.