Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kadîrov reacționează la amenințările lui Prigojin că retrage mercenarii Wagner din Bakhmut: Fratele meu mai mare spală rufele în public

kadirov

Ramzan Kadîrov, șeful Ceceniei, a emis o declarație în care l-a lăudat atât pe fondatorul Wagner, Evgheni Prigojin, pentru „contribuția sa la eliberarea orașelor din Donbas”, dar l-a și acuzat că spală rufele în public. De asemenea, el a spus că unitățile cecene sunt pregătite să îi înlocuiască pe wagneriștii din Bakhmut - dar nu ar fi dispuse să își sacrifice propriile vieți.

Astfel a răspuns Kadîrov la recentele acuzații vehemente și amenințări ale lui Prigojin la adresa conducerii armatei ruse.

La începutul și la sfârșitul declarației sale, Kadîrov îi face complimente lui Prigojin, dar întreaga sa parte centrală este dedicată ideii că și unitățile cecene s-au confruntat cu lipsa de sprijin din partea armatei pe tot parcursul războiului, dar nu s-au plâns public.

"Unitățile noastre nu au înregistrat clipurile, nu au oferit inamicului o reclamă frumoasă", se arată în declarație.

Kadîrov scrie că forțele speciale Akhmat sunt pregătite să înlocuiască PMC Wagner în Bakhmut dacă acesta din urmă își retrage unitățile.

"Dacă scenariul se va întâmpla, luptătorii noștri sunt deja pregătiți să se deplaseze și să ocupe orașul. Este o chestiune de câteva ore. Dar aș dori să cucerim cei doi kilometri rămași din oraș nu cu prețul vieții soldaților, ci ca urmare a înțelegerii reciproce, a sprijinului și a determinării comandanților și luptătorilor de a îndeplini ordinul comandantului suprem-șef rus Vladimir Vladimirovici Putin", a adăugat Kadîrov.

Declarația integrală a lui Kadîrov:

Îi scriu ministrului apărării Serghei Șoigu, șeful Statului Major General al Forțelor Armate Ruse și fondatorul PMC "Wagner".

Eu, ca toți cei care nu sunt indiferenți la soarta țării noastre, urăsc să aud ultimele declarații ale lui Evgheni Viktorovici și este de două ori neplăcut faptul că conducerea Ministerului rus al Apărării nu comentează sau nu se întâlnește cu conducerea PMC "Wagner" pentru a lua vreo decizie sau a face vreo clarificare. La urma urmei, Prigojin merită respect pentru contribuția neprețuită a wagneriștilor la eliberarea orașelor din Donbas. Totuși, dacă există o lipsă, aceasta ar trebui explicată, arătată, pe baza căreia tactica ulterioară a unităților Wagner va fi cel puțin ajustată de comandanții lor fără a se baza pe artilerie.

Îmi amintesc experiența unităților cecene din Mariupol. Atunci când cinci tancuri de la Ministerul Apărării erau necesare pentru a sprijini infanteria, nu ni s-a putut aloca decât unul, al cărui echipaj a abandonat vehiculul în prima bătălie. Echipajele tancurilor au trebuit să fie reasigurate și reînarmate pentru a acoperi cu salve cel puțin o poziție a sataniștilor din Azov. Au existat probleme și cu alte echipamente. Nu am putut înlocui 30 de tunuri de artilerie de la începutul SSO. Am sunat personal la Moscova, am vorbit cu comandanți, șefi, superiori. Într-o lună problema a fost rezolvată. Da, nu a funcționat la primul apel. Dar nici unitățile noastre nu înregistrau clipurile, nu ofereau inamicului un infotainment plăcut.

...Apropo, filmarea cadavrelor camarazilor de arme căzuți la datorie, de dragul strigătelor publice... este greșit. Să nu facem niciodată așa ceva...

De exemplu, Apta Alaudinov, dragul meu frate, comandantul Forțelor Speciale AKHMAT și comandantul adjunct al Corpului 2 Armată al Forțelor Armate Ruse, are peste o sută de kilometri de linie de contact cu inamicul în zona sa de responsabilitate. Nu trece o zi în care să nu întâmpine probleme. Dar nici măcar o dată Apti Aronovici nu a anunțat public acest lucru pe internet, ci doar prin comunicare internă cu conducerea. Ar trebui să remarc faptul că, cu rare excepții, Ministerul Apărării și Statul Major General au fost întotdeauna conciliante și de ajutor pentru unitățile cecene. Și întotdeauna există neînțelegeri în viața civilă obișnuită, ca să nu mai vorbim de război, unde există ÎNTOTDEAUNA o lipsă de muniție! Sper din tot sufletul că apelul meu va fi luat în seamă de Serghei Kuzugetovici și că va fi emis un ordin către Statul Major General pentru a merge acolo și a rezolva lucrurile. Este singura cale de ieșire soldățească din această situație.

Unitățile cecene au luptat cot la cot cu wagneriștii în cele mai dificile zone din Popasna, Severodonetsk, Lisichansk și alte așezări din Donbas. Împreună și-au îndeplinit datoria sacră față de Patria-mamă, fără a face distincție de naționalitate sau credință. Interesele statului și securitatea țării trebuie să fie pe primul loc. Iar când USO se va încheia, aș dori ca noi toți, fiecare luptător, fiecare comandant, fiecare patriot rus, să fim învingători. Împreună.

Da, dacă fratele mai mare Prigojin și "Vagner" pleacă, Statul Major General va pierde o unitate de luptă experimentată, iar în locul ei va veni fratele mai mic Kadîrov și "Akhmat". Dacă totuși scenariul se va desfășura astfel, luptătorii noștri sunt deja pregătiți să plece și să ocupe orașul. Este o chestiune de ore. Dar aș dori să ocupăm cei doi kilometri rămași din oraș, nu cu prețul vieții soldaților, ci ca rezultat al înțelegerii reciproce, al sprijinului, al determinării comandamentului și a luptătorilor de a îndeplini ordinul comandantului suprem suprem al Rusiei, Vladimir Vladimirovici Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.