Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Institutul pentru Studierea Războiului: A început Evgheni Prigojin ofensiva împotriva Ministerului Apărării din Rusia?

occrp.org
Evgheni Prigojin

Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) scrie sâmbătă că finanțatorul grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, pare să organizeze o contraofensivă informațională împotriva armatei ruse.

Trupele Wagner susțin pe rețelele de socializare că le-au fost tăiate proviziile de artilerie și că pierd sute de membri pe zi deoarece Ministerul Apărării din Rusia nu le furnizează armele, muniția și alte provizii de care au nevoie, susține ISW.

Mai multe canale Telegram afiliate Wagner alimentează teoria că gruparea paramilitară este singura formațiune care avansează în prezent în Ucraina, potrivit institutului.

„Prigojin a lansat probabil o campanie informațională intensificată împotriva Ministerului Apărării Rusiei, ca răspuns decizia Ministerului Apărării de a împiedica Grupul Wagner să-și continue campania de recrutare în închisori, ceea ce restrângere capacitățile operaționale ale Grupului Wagner în Ucraina.

Șeful Wagner atrage însă simpatia tot mai multor ultranaționaliști ruși, în rândul cărora susține că Grupul Wagner ete forță de elită care ar putea asigura câștiguri tactice pe care armata rusă obișnuită nu le poate obține”, mai scrie ISW.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.