Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Evo Morales, preşedintele Boliviei: 'CIA l-a persecutat, torturat şi asasinat pe Che Guevara'

Evo Morales

Preşedintele bolivian, Evo Morales, a acuzat joi CIA că l-a "persecutat, torturat şi asasinat" pe Ernesto "Che" Guevara, în 1967 în Bolivia, în prima din cele cinci zile de manifestări în memoria fostului luptător de gherilă, la 50 de ani după moartea acestuia, transmite AFP. "Povestea este clară. CIA l-a persecutat, torturat şi asasinat" pe Che Guevara. Forţele armate au acţionat, subordonate Statelor Unite la decizia (preşedintelui din acea perioadă, Rene) Barrientos", a scris pe Twitter preşedintele socialist.

Revoluţionarul argentinian a fost prins la 9 octombrie 1967 de armata din Bolivia, unde sosise cu 11 luni mai devreme împreună cu circa 50 de luptători de gherilă. A doua zi, el a fost executat de un soldat bolivian, la ordinele superiorilor săi. În Bolivia au început joi ceremoniile în memoria lui Che Guevara, prevăzute până luni, 9 octombrie, care includ evenimente culturale, politice şi gastronomice în localitatea Vallegrande (sud-est), unde au fost găsite resturile revoluţionarului, conform Agerpres.

Potrivit preşedintelui Evo Morales, principala ceremonie va avea loc la 9 octombrie, în Vallegrande. Vor fi prezenţi vicepreşedinţii cubanez şi venezuelean, "cei patru copii ai lui 'Che' şi unii dintre fraţii lui", precum şi reprezentanţi ai unor organizaţii sociale din Argentina şi Peru, a adăugat şeful statului bolivian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.