Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Evoluţie-surpriză: Irakul îşi vrea înapoi refugaţii din Germania

refugiati

Ambasada Irakului la Berlin a emis recent 1.400 de paşapoarte pentru migranţi irakieni care vor să revină în ţară, a indicat luni Ministerul de Externe german, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Până la sfârşitul lunii octombrie, ambasada emisese numai 150 de paşapoarte, a declarat un oficial din minister, fără a indica motivul acestei creşteri. 

Potrivit unei alte surse din diplomaţia germană, situaţia ar putea avea legătură cu recentele evoluţii în conflictul din Irak.

Vezi şi: Violenţe la Koln: Nemţii se răzbună pe imigranţi

Forţele antiteroriste de elită irakiene au împins luptătorii Statului Islamic spre periferiile oraşului Ramadi luna trecută, în ceea ce este considerat a fi primul succes major pentru armata irakiană în ultimele 18 luni.

Irakul este cea de-a cincea ţară de origine a solicitanţilor de azil în Germania în 2015, conform datelor Ministerului de Interne de la Berlin. 

În ultimele săptămâni, guvernul german a cerut autorităţilor din statele de provenienţă a migranţilor şi refugiaţilor să emită paşapoarte pentru persoanele dornice să revină în ţările respective. 

Ajutorul pentru dezvoltare acordat de Berlin ar trebui să depindă de disponibilitatea guvernelor de a-şi repatria cetăţenii care nu au niciun fel de perspectivă de a rămâne în Germania, a subliniat ministrul de interne Thomas de Maiziere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.