DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Evreii au alertat SRI: afișe antisemite au împânzit Cluj-Napoca

alerta

Comunitatea Evreilor din Cluj-Napoca a sesizat SRI și Primăria în legătură cu apariția, în oraș, a unor afișe antisemite care îndeamnă la boicotul finalei concursului Eurovision, de la Tel Aviv. Pe afișe scrie „Fără spectacole pe pământ ocupat”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Președintele Comunității Evreilor Cluj-Napoca, Robert Schwartz, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că mesajul „boicot” a fost lipit și peste fotografia unui artist evreu de pe afișul unui eveniment cultural care a avut loc cu ocazia îmoplinirii a 71 de ani de la fondarea statului Israel.

„În mai multe locuri din Cluj-Napoca au fost lipite afișe care îndeamnă la boicotarea finalei concursului Eurovision care va avea loc la Tel Aviv. Sunt afișe antiisraeliene, antisemite, pe care scrie și și în care litera V din cuvântul Eurovision este stilizată și apare ca semnul SS. De asemenea, cuvântul a fost lipit și peste fotografia unui scriitor evreu de pe afișul unui eveniment cultural care a avut loc cu ocazia împlinirii a 71 de ani de la fondarea statului Israel. Mi se pare că este destul de greu de diferențiat libertatea de exprimare față de intoleranță și instigarea la ură, iar noi am sesizat în acest caz SRI, Primăria Cluj-Napoca dar și Ambasada Israelului. Trebuie luate măsuri împotriva acestor fapte”, a spus Schwartz.

De asemenea, într-un comunicat al Federației Comunității Evreiești din România (FCER) se face apel la autoritățile locale să îndepărteze urgente afișele „aberante”.

„Ne exprimăm revolta față de conținutul absurd al unui afiș antiisraelian apărut pe străzile Clujului care îi îndeamnă pe trecători să boicoteze Eurovisionul. Motivul invocat de autori, pentru care spectacolul Eurovision din 2019 de la Tel Aviv trebuie boicotat, este că România și Palestina ar trebui să fie solidare și să nu accepte spectacole pe ceea ce inițiatorii campaniei numesc . (…) Grav este că un astfel de afiș propagă ura împotriva Israelului și numește orașul Tel Aviv”, se arată în comunicatul semnat de președintele FCER, Aurel Vainer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.