Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Evreii din Germania, ÎN CORZI după intrarea extremiștilor de dreapta în Parlament: 'Ţara se confruntă cu cea mai mare provocare a sa de la crearea RFG'

afd

Germania se confruntă cu "cea mai mare provocare" a sa de la naşterea Republicii Federale, în 1949, odată cu intrarea în parlament a dreptei naţionaliste, a apreciat Consiliul Central al Evreilor din Germania, într-un comunicat difuzat duminică seara şi preluat de AFP.

"Din nefericire, temerile noastre s-au concretizat", a declarat Josef Schuster, preşedintele Consiliului.

"Un partid, care tolerează în rândurile sale idei de extremă dreapta şi care denigrează minorităţile din ţara noastră, este reprezentat nu doar în aproape toate parlamentele regionale, ci, în prezent, şi în Bundestag", a adăugat acesta.

Citește și: Angela Merkel câștigă alegerile în Germania: SURPRIZA URIAȘĂ de pe locul III

Pentru ţară, este vorba de "cea mai mare provocare democratică de după 1949" şi naşterea Republicii Federale Germania, a continuat Josef Schuster. Şi "aştept ca forţele noastre democratice să dezvăluie adevărata faţă a AfD (Alternativa pentru Germania) şi să demaşte promisiunile sale goale şi populiste", a mai arătat acesta.

"Este odios că AfD, o mişcare reacţionară ruşinoasă care reaminteşte ce e mai rău din trecutul Germaniei (...) să poată de acum să-şi promoveze infamul program din rândurile parlamentului german", a reacţionat, la rândul său, într-un comunicat separat, preşedintele Congresului Mondial Evreiesc, Ronald Lauder.

El a felicitat-o pe Angela Merkel, "o veritabilă prietenă a Israelului şi a poporului evreu", pentru noua sa victorie la alegerile legislative de duminică.

Conform sondajelor la ieşirea de la urne, AfD ar putea obţine puţin peste 13% din voturi şi ar urma să trimită între 86 şi 89 de deputaţi în Bundestag.

Ostracizată de toate celelalte formaţiuni, care o califică drept o "ruşine pentru Germania", AfD nu are nicio şansă să figureze în viitorul guvern ce va fi condus din nou de Angela Merkel, conchide AFP.

Citește și: Propaganda Coreei de Nord, turată la maxim: Imagini cu un bombardier și un portavion ale SUA în flăcări au fost date publicității de regimul de la Phenian

Aceeaşi agenţie relatează totodată că sute de persoane au manifestat duminică seara în semn de protest în mai multe oraşe din Germania contra AfD, care a înregistrat un succes istoric la alegerile legislative.

La puţin timp de la anunţarea primelor estimări, manifestaţii spontane împotriva formaţiunii au avut loc în faţa cartierelor generale ale AfD din Koln, Frankfurt, Munchen şi Berlin.

Pe de altă parte însă, liderii extremei dreapta din Franţa, Marine Le Pen, şi Olanda, Geert Wilders, au felicitat duminică AfD, conform Agerpres.

"Bravo aliaţilor noştri din AfD pentru acest scor istoric ! Este un nou simbol al trezirii popoarelor", a scris Le Pen, preşedinta Frontului Naţional, pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.