Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ex-deputatul PSD Marian Ghiveciu `abonat` la decizia CCR privind prescripția - Dosarul său de fals reintră în dezbateri după ce rămăsese în pronunțare

ghiveciu

Instanța supremă a stabilit, joi, repunerea pe rol a dosarului de fals în declarații a fostului deputat PSD Marian Ghiveciu, după ce s-au invocat efectele deciziei CCR privind prescripția specială în acest caz, deși în dosar se aștepta o primă decizia din partea magistraților.

„Repune pe rol cauza privind pe inculpatul Ghiveciu Marian, trimis în judecată prin rechizitoriul nr. 383/P/2016 din 15 decembrie 2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii prevăzută de art. 28 din Legea nr.176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative raportat la art.326 Cod penal, cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal (13 acte materiale), în vederea discutării prescripţiei răspunderii penale.

Fixează termen la data de 08 septembrie 2022, Sala Secţiei Penale, pentru când se citează inculpatul Ghiveciu Marian şi se încunoştinţează apărătorul ales al acestuia despre termenul stabilit”, se arată în minuta judecătorilor ICCJ.

În 28 aprilie judecătorii ICCJ au stabilit că este finalizată cercetarea judecătorească în cazul ex-deputatului PSD Ghiveciu, au ascultat pledoariile finale ale anchetatorilor și ale apărărrii acestuia și au rămas în pronunțare.

Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție anunţă că au încheiat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a unui inculpat, fost deputat în Parlamentul României în perioada decembrie 2008 – octombrie 2015, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații (13 acte materiale).

"Din probele administrate a rezultat faptul că, în perioada sus-menționată, inculpatul a depus în calitate de deputat în Parlamentul României, cu intenție, la diferite intervale de timp, dar în realizarea aceleiași rezoluții, declarații de avere și declarații de interese care nu corespundeau adevărului", se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Cel vizat este fostul deputat PSD Marian Ghiveciu, cel care a devenit cunoscut după ce a reuşit să câştige la alegerile parlamentare din 2008 un mandat de deputat în Buzău, deşi a candidat împotriva lui Cătălin Predoiu, care era ministru al Justiţiei în exerciţiu.

La data de 29 septembtie 2015, Marian Ghiveciu a demisionat din Camera Deputaților. În 2016, acesta a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, într-un dosar legat de retrocedarea nelegală a unor terenuri din comuna Merei, județul Buzău.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Înaltei Curți de Casație și Justiție, spre competentă soluționare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.