Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ex-judiciarist: Dincă e cu adevărat șiret! Încearcă să scape cu o pedeapsă mai mică

gazetanoua
Gheorghe Dinca

Valeriu Șuhan, fost ofițer de poliție judiciară, a remarcat luni că Gheorghe Dincă încearcă să scape cu o pedeapsă mai mică în cazul Luizei și Alexandrei, potrivit Mediafax.

"Referitor la declarația lui Dincă din care rezultă că omorurile asupra celor două fete le-ar fi săvârșit lovindu-le cu pumnul în față. În primul rând, ceea ce e de subliniat aici, este că Dincă se poziționează astfel încât faptele sale concrete, materiale, să fie încadrate juridic altfel decât omor, ci ca lovituri cauzatoare de moarte, ceea ce implică, evident, o altă pedeapsă. Totuși, mai sunt necesare câteva explicații. Sigur există numeroase cazuri în care lovitura cu pumnul în față poate determina o dinamică a mișcării în cădere a corpului victimei, care să implice contactul violent al capului acesteia cu o suprafață dură. De obicei, o astfel de situație provoacă dilacerarea cerebrală și de aici, moartea.

Doctrina penală numește asta praeterintenție, adică depășirea intenției. În context, revenind la Dincă, totuși, probabilitatea ca să fi suprimat cele două victime în același mod, prin lovire cu pumnul în față, mi se pare foarte puțin probabil, având în vedere că decesul într-o astfel de ipoteză, depinde de prea mulți factori aleatorii. Ca urmare,ori Dincă e un "ghinionist" ori minte. Eu, înclin să cred a doua variantă. Cu tărie!', a spus Valeriu Șuhan, pentru MEDIAFAX.

Acesta a mai completat: "Dincă e cu adevărat șiret, dar limitat tare din punct de vedere al inteligenței. Această concluzie trebuie neapărat exploatată în tactica de anchetă".

Anchetatorii au găsit, luni, rămășițe umane într-o pădure de lângă Caracal, despre care Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimelor din Caracal, susține că ar fi ale Luizei Melencu, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Luiza Melencu este dispărută din luna aprilie și se presupune că ar a doua victimă a lui Gheorghe Dincă, anchetatorii încercând în ultimele zile să fixeze prezența Luizei la domiciliul bărbatului.

Sâmbătă, procurorii DIICOT au anunțat, oficial, că în urma analizelor Institutului Național de Medicină Legală a oaselor ridicate de la domiciliul lui Gheorghe Dincă, a rezultat profilul genetic al Alexandrei Măceșanu.

În ambele cazuri, criminalul a declarat că acestea au murit după ce le-a aplicat un singur pumn.

Citește și: Klaus Iohannis a primit o nouă poreclă în PSD .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.