Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a primit o nouă poreclă în PSD

cal sah

Pesediștii i-au schimbat lui Klaus Iohannis eticheta pe care i-o lipeau în discuțiile interne, după ce relația dintre Palatul Victoria și Palatul Cotroceni a luat o nouă turnură.

Până la condamnarea lui Liviu Dragnea, PSD-iștii îi spuneau lui Klaus Iohannis „Dezbinatorul”, „Bețe-n roate” și „Blocannis”, apelative pe care le distribuiau și pe rețelelele de socializare.

Revocarea Laurei Codruța Kovesi și a lui Gheorghe Lazăr, atacarea la CCR a unor proiecte fiscal-bugetare și poziționarea de partea protestatarilor din 10 august au fost o parte din episoadele care i-au adus lui Klaus Iohannis etichetele din PSD.

Remanierile au produs însă cea mai mare enervare în PSD. Klaus Iohannis nu semna decretere de revocare din funcție după demisia unor miniștri, cerea CV-uri la remanieri, declarații pe propria răspundere, cazier și alte documente și emitea decretele de revocare/numire în ultima zi legală.

Pe scurt, la Guvern era un talmeș-balmeș cu portofolii importante în stand-by.

După ce fostul lider PSD a intrat la pușcărie și la șefia PSD s-a înșurubat Viorica Dăncilă, relația dintre cele două Palate a luat o turnură diferită.

Klaus Iohannis a acceptat noii miniștri PSD fără discuții, fără să aștepte 45 de zile și fără scrisori 'otrăvite' între Cotroceni și Palatul Victoria.

Președintele a semnat, luni, decretele de eliberare din funcție a ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, și de numire în funcția de ministru interimar a lui Daniel Breaz. De altfel, de când s-a instalat Dăncilă la șefia PSD, remanierile au mers ca unse: șeful statului i-a mai acceptat pe Ana Birchall (Justiție), Roxana Mînzatu (Fonduri europene), Natalia Intotero (Românii de pretutindeni), Nicolae Moga (Interne), Ramona Mănescu (Externe).

Interesant este că ambele Palate au avut de câștigat: Palatul Victoria nu a mai stat pe ace cu interimari, iar Cotroceniul și-a văzut dorința realitate prin schimbarea miniștrilor de la Interne și Externe.

A fost o singură excepție: Iohannis l-a respins pe senatorul PSD Titus Corlățean ca vicepremier pe relații strategice.

Fără crizele remanierilor, obișnuitele ieșiri ale lui Klaus Iohannis la adresa Guvernului s-au rărit.

Astfel că 'dispariția' lui Klaus Iohannis din peisajul remanierilor, dublată de prezența sa discretă în cazul tragediei din Caracal, i-au adus șefului statului o nouă poreclă în PSD: 'Președintele-cometă'. Social-democrații se amuză și spun că Iohannis se poartă ca o cometă: apare rar și dispare repede.

Citește și: Efectul Caracal în Guvern / SURSE .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.