Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă lovitură din PNL pentru Cioloș

guvern-ciolos-parlament

Fostul ministru al Mediului, Lucia Varga (PNL), se declară "surprinsă" de reticența lui Dacian Cioloș de a aplica legea care majorează indemnizația pentru mame și spune că este "responsabilitatea" Guvernului să găsească banii necesari.

"Guvernul României este obligat să se gândească  la viitorul României (...) sunt surprinsă de declarațiile categorice ale prim-ministrului României referitoare la posibila prorogare a legii privind creșterea indemnizațiilor pentru mame (...) Această lege promovează și protejează familiile active din România să facă copii. Nu trebuie să uităm că aceste familii au venituri medii și marii, iar contribuția lor la bugetul asigurărilor de stat este semnificativă", spune Varga, actual deputat PNL.

"Rog Guvernul României să consulte  datele statistice îngrijorătoare referitoare la scăderea dramatică a populației  României în ultimii 25 de ani și  raportul  realizat de ONU la finele anului 2014 cu privire la prospecțiunile populației mondiale, conform căruia în România numărul locuitorilor se va diminua cu până la 22,1% în următorii 35 de ani, situându-se pe locul al doilea în clasamentul mondial al țărilor cu cea mai mare rată de scădere a populației până în 2050", mai spune ea.

"Este responsabilitatea Guvernului României să identifice finanțarea acestei legi și consider că un guvern care afirmă că este artizanul unei construcții durabile a economiei înțelege, poate și vrea să facă această reparație financiară către familiile active", mai spune aceasta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.