Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exces de zel al procurorilor: Un pastor din Timişoara, acuzat public de zădărnicirea combaterii bolilor, fără să se ţină cont de fapte

cimitir

Parchetul de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă anunţa luni că a deschis un dosar penal pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce 11 persoane ar fi participat la o înmormântare pe raza localităţii Pojejena, judeţul Caraş-Severin, dintre care ulterior două au fost confirmate ca fiind purtătoare ale noului coronavirus. Comunicatul procurorilor nu are însă în spate niciun fel de cercetare a situaţiei de fapt, iar cei vizaţi au ajuns să fie "linşaţi" pentru ceva ce, din relatările martorilor, nu au comis.

Vizat de dosarul penal este Moise Vrăjitor, pastor al unei biserici creştinte baptiste din Timişoara. În data de 8 aprilie, pastorul a participat la înmormânarea socrului său, în comuna Pojejena din Caraş-Severin. La înmormânare au participat mai puţin de opt persoane, aşa cum prevăd ordonanţele militare. Alte persoane care doreau să participe la eveniment au fost rugate să păstreze distanţa. Pastorul nu era nici testat pentru COVID-19, nici contact al unei persoane pozitive sau suspecte de COVID-19. După două zile, pastorul şi fiul său au început să se simtă rău, iar pentru că soţia sa lucrează la spital, a solicitat testarea, care a arătat că este infectat cu noul coronavirus.

"A apărut un articol cum că eu aş fi fost testat în data de 7, ceea ce e complet neadevărat. Noi - adică eu, soţia şi băiatul - am fost testaţi în data de 10. Până în data de 10, nu am avut interdicţie de a ieşi din casă, nu am intrat în contact cu nimeni care să fi ştiut că are COVID-19. În data de 8 aprilie am fost la înmormântare la Pojejena. Am căutat să respectăm prevederile ordonanţei. Am îndemnat lumea să stea acasă, să nu vină. În cimitir, nu au fost decât mama şi tata, mătuşa soţiei şi verişoara. Au mai fost nişte femei care au stat la distanţă, le-am strigat să nu se apropie ca să nu avem neplăceri, inclusiv sora mamei mele, o vecină a ei, o verişoară a socrului meu. Au stat la 15 metri distanţă de noi. Nu eram 11 persoane", a declarat pastorul Moise Vrăjitoru, pentru STIRIPESURSE.RO.

După ce a fost testat pozitiv şi au apărut articole în presa locală, pastorul a fost sunat de şeful de post din Pojejena, căruia i-a transmis detalii cu privire la cei care au participat la înmormântare. Nimeni nu l-a infirmat însă că ar fi vizat de vreun dosar penal, chestiune pe care a aflat-o din presă.

"I-a pus în izolare pe toţi cei care au fost la înmormântare. Chiar şi pe unii care nu au fost la înmormântare. E abuz pe faţă. Nu m-a anunţat nimeni de nimic. Nici poliţia din sat nu m-a anunţat de vreun dosar penal, dar au apărut tot felul de ştiri de la parchet aseară că eu am dosar penal. Vă daţi seama ce prejudiciu de imagine am. Eu am predicat la zeci, poate sute de înmormântări acolo de-a lungul anilor. De 20 de ani sunt pastor şi să mă apuc eu acum să ies din izolare? Au început oamenii de pe stradă să mă vorbească de rău, să scrie despre mine tot felul de apelative. Pentru ce? Dacă aş fi fost în izolare aş fi respectat izolarea, aş fi trimis sicriul izolat, aş fi pus pe altcineva să meargă. Nu sunt inconştient. În data de 10 am sunat să fim testaţi, pentru că soţia mea lucrează la Spitalul Judeţean şi a fost la triaj. Nu pot să ştiu dacă de acolo am contactat virusul, nu e nicio colegă a ei testată pozitiv. Puteam să-l iau la cumpărături", a mai declarat pastorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.