Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Excesul de zel le-a adus un dosar penal: polițiștii locali au ridicat mașina unei persoane cu handicap și acum vor plăti

handicap

Polițiștii din Constanța au deschis un dosar penal și fac cercetări pentru abuz în serviciu după ce unui bărbat în vârstă de 41 de ani i-a fost ridicată mașina, fără motiv, de pe un loc destinat persoanelor cu dizabilități. Și Primăria orașului a dispus verificări.

Polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța - Secția 2 au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 41 de ani cu privire la faptul că marți seara i-a fost ridicat, fără motiv, autoturismul parcat pe un loc special destinat persoanelor cu dizabilități din incinta unui complex comercial din municipiul Constanța, informează Mediafax.

„În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii situației de fapt și a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, transmite, miercuri, Poliția Constanța.

După ce imaginile cu incidentul au apărut în spațiul public, la nivelul Direcției generale poliția locală Constanța au fost dispuse verificări, potrivit unui comunicat transmis de Primăria orașului.

„În urma acestor verificări, a rezultat că, în jurul orelor 19:00 (marți - n.r.), a fost înregistrată la dispecerat o sesizare cu privire la parcarea unui autovehicul neregulamentar, pe loc de handicapat. Un echipaj format din 2 polițiști locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice s-a deplasat la fața locului unde a constatat că un număr de 4 autoturisme sunt parcate pe locurile adaptate, rezervate și semnalizate prin semnul internațional pentru persoane cu handicap fără a avea afișat la loc vizibil așa cum prevede Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap card/legitimație care să le confere acest drept. În consecință, 2 conducători auto au fost sancționați contravențional cu amenda în cuantum de 2000 lei, iar pentru 2 autoturisme s-a dispus măsura tehnico administrativă de ridicare, inclusiv pentru autoturismul în cauză, în conformitate cu prevederile art 100 alin. 1 lit. g din Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap actualizată care prevede următoarele: „parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”. Menționam ca la autoturism nu s-a prezentat conducătorul auto”, transmite Primăria Constanța.

Potrivit comunicatului citat, la restituirea vehiculului s-a ținut cont de faptul că persoana care utiliza vehiculul în cauză era o persoana cu handicap care deținea card/legitimație, dar nu a ținut cont de prevederile legale, în sensul ca nu l-a avut afișat la loc vizibil.

„Având în vedere aceste aspect, persoana a fost sancționată cu avertisment”, menționează Primăria.

În ceea ce privește modul de acțiune și comportamentul polițiștilor locali, Primăria Constanța arată că se fac verificări, iar în situația în care se constată că au fost încălcate prevederile legale se vor fi dispune măsuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.