Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUDERE din PNL - Consilierul local Raul Ambruş a fost dat afară

PNL Timiș
Raul Ambrus

Biroul Politic Judeţean al PNL Timiş a decis, într-o şedinţă care a avut loc luni seară, excluderea consilierului local Raul Ambruş din partid. Acesta nu s-a prezentat la şedinţă pentru a-şi susţine punctul de vedere, anunță news.ro.

”Biroul Politic Judeţean al PNL Timiş a aprobat, astăzi, prin vot secret, sancţionarea cu excluderea din partid a lui Raul Ambruş, ales pe lista de Consiliu Local Timişoara. Procedura de excludere a fost îndeplinită, dl Ambruş fiind invitat să îşi susţină punctul de vedere, însă nu a participat. Decizia de excludere a fost înaintată de Biroul Politic Local PNL Timişoara către BPJ PNL Timiş, în urma mai multor abateri pe care dl Ambruş le-a avut la alegerile interne din luna iulie 2021, precum şi pentru nerespectarea deciziei grupului PNL din CL Timişoara cu privire la majorarea taxelor şi impozitelor pentru anul 2022. PNL Timiş s-a exprimat împotriva majorării acestor taxe şi impozite valabile anul viitor”, a transis, luni seară, PNL Timiş.

Raul Ambruş fusese sancţionat, în luna iulie, cu suspendarea din PNL pe o perioadă de 6 luni.

În urma excluderii din partid, Raul Ambruş nu îşi pierde deocamdată şi calitatea de consilier local, el având posibilitatea să conteste decizia BPJ al PNL Timiş atât în forurile superioare ale PNL, cât şi în instanţă.

Raul Ambruş a fost implicat într-un scandal în luna iunie, când a candidat pentru funcţia de preşedinte al PNL Timişoara. La Conferinţa de alegeri, mai mulţi dintre susţinătorii săi care nu se regăseau pe convocator au intrat în sală şi au făcut scandal.

Celălalt candidat pentru aceeaşi funcţie, viceprimarul municipiului Timişoara, Cosmin Tabără, a părăsit sala alături de preşedintele PNL Timiş, Alin Nica şi de ceilalţi membri care îl susţineau.

Susţinătorii lui Ambruş au format imediat o nouă comisie de alegeri şi l-au ales pe acesta în funcţia de preşedinte al PNL Timişoara. Biroul Politic Judeţean al PNL Timiş nu a validat alegerile şi a organizat o nouă rundă, dar nu înainte de a-l suspenda pe Ambruş din partid. În cea de-a doua Conferinţă de alegeri, în urma votului, Cosmin Tabără a fost ales preşedintele PNL Timişoara.

Ulterior, în cadrul şedinţelor Consiliului Local Timişoara, Raul Ambruş a susţinut proiecte pe care grupul consilierilor PNL nu le-au susţinut, fapt ce a atras excluderea lui din partid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.