Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Excluderea Cameliei Bogdan deschide Cutia Pandorei: Ce milionari pot scăpa de puşcărie

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Camelia Bogdan

Vestea săptămânii în România. Celebra judecătoare, Camelia Bogdan, a fost exclusă din magistratură. Secţia pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, miercuri, excluderea din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan, în speţa în care a fost acuzată de Mugur Ciuvică de incompatibilitate.

Alte detalii aici: CSM, decizie RADICALĂ - Camelia Bogdan, EXCLUSĂ din magistratură

După această decizie, multe dosare celebre ar putea fi redeschise. Nume grele ajunse în spatele gratiilor ar putea ieşi din puşcărie după excluderea Cameliei Bogdan. Condamnaţii ar putea cere revizuirea pedepselor şi, dacă vor avea câştig de cauză, ar putea fi eliberati.

Citește și: Alexandra Dragnea a pozat goală / FOTO 18+

Printre numele celor condamnaţi de Camelia Bogdan sunt nume extrem de cunoscute. Poate cel mai cunoscut, dosarul privind privatizarea frauduloasa a ICA, în care Dan Voiculescu a primit zece ani de închisoare. În același dosar, Camelia Bogdan a dispus pedepse cu închisoare pentru Gheorghe Mencinicopschi, fost director al Institutului de Cercetări Alimentare, Corneliu Popa, fost director al Agenţiei Domeniilor Statului, fostul ministru al Comunicaţiilor, Sorin Pantiş, Jean Cătălin Sandu, fostul şef al Direcţiei Juridice de la Agenția Domeniilor Statului, Vlad Nicolae Săvulescu, fostul şef al Direcţiei de Privatizare a ADS și pentru Flavius Adrian Pop, şef de serviciu în ADS. Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Petre Alexandru, Vica Ene şi Grigore Marinescu au primit condamnări cu suspendare.

Citește și: VIDEO O tânără de 17 ani a fost șantajată de un bărbat care avea imagini PORNO cu ea: Ce i-a cerut

Un alt dosar greu în care s-a remarcat a fost cel al lui Sorin Ovidiu Vîntu. Atunci, judecătoarea a constatat că certificatul medical prezentat de avocații acestuia era semnat de un medic ginecolog. De asemenea, Camelia Bogdan a făcut parte, la un moment dat, și din completul care a judecat dosarul Loteria 1, unde era inculpat George Copos. Alte cazuri celebre care au ajuns pe biroul Cameliei Bogdan sunt Rafo-Carom în care a fost condamnat omul de afaceri Marian Iancu și Dosarul Transferurilor. Acesta din urmă a vizat nereguli în transferurile unor fotbaliști români în străinătate. Au fost condamnați cu închisoare opt persoane celebre: George Copos, Mihai Stoica, Gică Popescu, Ioan Becali, Victor Becali, Cristi Borcea, Jean Pădureanu şi Gigi Neţoiu, anunţă Digi 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.