Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Excluderea jucătorilor ruşi şi belaruşi de la Wimbledon a fost singura opţiune viabilă sub îndrumarea oferită de guvernul britanic

Wimbledon

Excluderea jucătorilor ruşi şi belaruşi de la ediţia din acest an de la Wimbledon a fost singura opţiune viabilă sub îndrumarea oferită de guvernul britanic, au declarat marţi organizatorii turneului de Mare Şlem pe iarbă de la Londra, scrie Reuters, citat de Agerpres.

All England Lawn Tennis Club (AELTC) a luat decizia în urma invadării Ucrainei de către Rusia, iar această poziţie a fost condamnată prompt atât de circuitul masculin, ATP, cât şi de cel feminin, WTA.

Preşedintele AELTC, Ian Hewitt, a spus că îndrumările guvernamentale nu le permit jucătorilor să concureze la turneu pe baza clasamentului lor şi că există două opţiuni: a refuza înscrierile sau a le permite, însă numai cu declaraţii scrise specifice ale jucătorilor individuali.

"Credem că am luat cea mai responsabilă decizie posibilă în aceste circumstanţe", a afirmat Hewitt, adăugând că sunt în curs de desfăşurare discuţii cu ATP şi WTA. "(...) nu există nicio alternativă viabilă la decizia pe care am luat-o în această situaţie cu adevărat excepţională şi tragică", a spus el.

Este prima dată când sportivilor li se interzice participarea pe motiv de naţionalitate de la epoca imediat următoarea celui de-al Doilea Război Mondial, când jucătorii germani şi japonezi au fost excluşi.

Wimbledon este, de asemenea, primul turneu de tenis care interzice concurenţi individuali din cele două ţări, ceea ce înseamnă că numărul 2 mondial al tenisului masculin, rusul Daniil Medvedev, şi belarusa Arina Sabalenka, locul 4 mondial, vor fi excluşi de la turneul ce va avea loc în perioada 27 iunie-10 iulie.

Organele de conducere ale tenisului au interzis Rusiei şi Belarusului să participe la competiţiile internaţionale pe echipe în urma invaziei, însă i-au autorizat pe jucătorii din cele două ţări să concureze în continuare ca neutri.

AELTC a confirmat, de asemenea, că vaccinarea împotriva Covid-19 nu va fi obligatorie pentru jucători la turneul din 2022, ceea ce îi va permite liderului mondial al tenisului masculin, sârbul Novak Djokovic, să-şi apere titlul.

Djokovic, câştigător a 20 de turnee de Mare Şlem, nu şi-a putut apăra în ianuarie titlul la Australian Open deoarece nu era vaccinat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.