Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

‘Atanasiu pare cârtița lui Blaga’ / Lupta internă a explodat în PNL (surse)

Iohannis - ziuanews.ro

Un lider central al PNL, care a dorit sa-si pastreze anonimatul, a declarat, miercuri noapte, pentru stiripesurse.ro, la finalul ședinței care pregătește alegerea noului președinte de partid, ca in partid crește teama de PDL si ca, din punctul sau de vedere, venirea la butoane a lui Teodor Atanasiu si a lui Marian Petrache ar putea sa predea total PNL in mainile lui Vasile Blaga.

Conducerea PNL isi va alege, astazi, succesorul lui Klaus Iohannis la sefia partidului. In cursa au ramas deputatii Alina Gorghiu si Ludovic Orban, dupa ce Teodor Atanasiu, sustinut de Marian Petrache, a anuntat ca se retrage din cursa si ca o va vota pe Alina Gorghiu. In sedinta liderilor judeteni PNL de miercuri seara, Klaus Iohannis a spus ca el o sustine pe Alina Gorghiu.

Va prezentam mai jos teoria enuntata de liderul PNL, care a precizat ca îl va vota cu siguranta pe Ludovic Orban pentru sefia partidului, dupa cele intamplate miercuri seara. Liderul PNL il acuza, pe scurt, pe Teodor Atanasiu, ca ar putea ‘vinde’ partidul PD-ului:

“Aceasta cooperativa (Atanasiu-Orban, n.red) face parte din marea cooperativa de la Congres, actioneaza in continuare si in partid creste teama ca cei doi, prin saraca Alina, vor fi uneltele PD in procesul de fuziune. Se observa dorinta PD de a veni in fata, de a fi vizibili si nu se observa nicio tendinta de a-i da in spate pe cei care in guvernarile Boc si Basescu au facut ce-au facut. In PNL creste aceasta teama care e dublata de afirmatii precum ale lui Toader, ca intrarea lui Basescu in biroul marelui PNL e asigurata, iar Petrache si Atanasiu n-au facut niciodata o declaratie, o afirmatie, sau sa treaca in programul lor de conducere, ca ei vor incerca sa pastreze fibra PNL, lucru pe care Ludovic Orban l-a spus foarte clar. Niciodata Atanasiu si Petrache n-au spus lucrul asta si chiar provocati fiind au dat-o ca ‘Nu e dracul asa negru, vedem noi cum procedam’.

Exista temerea ca dupa asezarea unei conduceri pro-PD si pro-Blaga la sefia partidului, si cu acceptul presedintelui Iohannis, care vrea fuziunea cat mai repede, cu orice pret si cu orice risc, fuziunea nu se va produce cu raportul de forte normal. Este teama ca PDL vrea un blietzkrieg cu o conducere PNL vasala, cu un Congres rapid in primavara si modificare de statut, apanajul si tehnica lui Iohannis, de altfel, care conduce sedintele blitz, adica se inchide gura, asta e stilul lui, dar sacrificand toate astea Iohannis vrea mortis sa aiba un singur partid fuzionat, pentru ca vrea din primul an de mandat un singur partid si e posibil sa sacrifice istoria PNL.

Alt semnal este ca noi trebuia sa ne intalnim cu PD imediat dupa alegerile prezidentiale, sa vedem criterii de fuziune la nivel local, la judet, cati consilieri, la nivel central, cati parlamentari avem si sa construim structurile locale si centrale, in vederea fuziunii, pe baza criteriilor pe care le-am stabilit deja si care ar fi aratat o proportie de 1 la 2. Ei au spus ca mai bine face 60 si ceva la 30 si ceva, ca e prea abrupt pentru ei si imping asta cat mai departe cu criteriile, e clar ca nu vor, iar Atanasiu si Petrache lalaie intalnirea forurilor de conducere.

Multi lideri se cred luati de prosti de o mica trupa din fosta cooperativa care picura in urechea presedintelui”

CITESTE SI:

EXCLUSIV - Klaus Iohannis, acuzat de manevre subternare: Ne-a mintit. A facut ca Băsescu!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.