Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV AUDIO 'Nu murim toți. Oricând găsim alt lider' / Scapă cine poate în PSD

PSD

În PSD se pregătește o reformă menită să schimbe imaginea partidului. Victor Ponta și Liviu Dragnea le-au cerut 'baronilor' să renunțe fie la funcția de președinte de Consiliu Județean, fie la funcția de lider județean PSD, motivând că există percepția publică potrivit căreia 'baronii' au prea multă putere. Victor Ponta a spus că își pune mandatul în joc și dacă partidul nu va fi de acord cu propunerile sale, atunci să-și găsească alt președinte. Până la Consiliul Național din martie, trebuie să renunțe la una dintre funcții Dragos Benea (Bacau), Catalin Nechifor (Suceava), Dumitru Buzatu (Vaslui), Marian Oprisan (Vrancea), Horia Teodorescu (Tulcea), Adrian Tutuianu (Dambovita), Silvian Ciuperca (Ialomita), Paul Stanescu (Olt), Tiberiu Marc (Salaj). O parte din lideri au înghițit reforma, alții se opun total.

Într-un scurt interviu pentru știripesurse.ro, președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, declară că reforma este "un fetiș", că propunerile lui Ponta și Dragnea sunt "niște vrăjeli" și că el nu va renunța la niciuna dintre funcții. În ceea ce privește avertismentul lui Victor Ponta, ori reformă ori demisie, liderul CJ Vaslui spune ca "nu e nicio problema". "Nu-l putem obliga sa ramana in fruntea partidului. Sa fim siguri ca in fiecare secunda se va gasi cineva care sa vrea sa fie in fruntea acestui partid", spune acesta.

Știripesurse.ro: - Ce alegeti, functia administrativa sau cea politica?

Dumitru Buzatu: - Dar cine a pus problema asta?

- Asta e tendinta, a zis dl presedinte Ponta ca trebuie sa se aleaga.

Nu, pentru ca este o limitare a drepturilor persoanei, nu o poate face domnia sa. Deocamdata nu e cazul si eu le aleg pe amandoua pentru ca amandoua sunt dobandite de mine prin alegeri potrivit vointei – membrilor la partid, alegatorilor la administrație – si nu pot ei sa mi le ia cu forța. Nu voi alege nimic. Dumnealor pot sa propuna, insa nu e niciun temei legal si eu nu voi face treaba asta. Nici statutar nu e, asta sunt vrajeli. Nu, raman pe aceeasi pozitie pana cand alegatorii, fie din partid, fie cetatenii, vor zice sa nu mai fiu.

- Treaba asta e facuta sub deviza unei reforme a partidului.

- Este un fetiș reforma, dar nu toate reformele sunt bune. Sunt și reforme care se dovedesc catastrofale, noi le asociem incorect cu un efect pozitiv. Nu, sunt reforme care au daramat lumea, asa ca sa nu ne entuziasmam prea tare la asemenea lucruri.

- Aveți vreun semn de îndoială ca ați procedat bine cand i-ati dat un vot de incredere lui Victor Ponta in primul CExN dupa prezidentiale?

- Eu cred ca am procedat foarte bine, pentru ca asta insemna pierderea guvernarii, cred ca am procedat foarte bine.

Sigur, ceea ce nu este inca la indemana noastra este acea mentalitate democratica ca oricine poate sa propuna ce vrea dar nu inseamna ca lucrurile astea trebuie si adoptate. Apare ideea ca daca cineva a propus o chestiune toti ceilalti trebuie numaidecat sa o faca sau sa fie de acord sau sunt obligati sa fie de acord. Nu este adevarat, putem sa fim sau putem sa nu fim, aici este o chestiune de asumare. Si atunci nu am nicio problema ca nu am judecat atunci bine.

- Dl Ponta a pus problema in felul urmator: ‘Daca partidul nu accepta propunerile mele, sa-si gaseasca altul’

Nu e nicio problema nici in acest caz. Noi il sprijinim pe dl Ponta, dar nu-l putem obliga sa ramana in fruntea partidului. Pe nimeni nu putem obliga. Dar sa fim siguri ca in fiecare secunda se va gasi cineva care sa vrea sa fie in fruntea acestui partid si daca nu se va gasi nimeni atunci ultimul om am sa fiu eu, ca sa facem oleacă de umor, așa. E o gluma, nu mai sper la șefia partidului, sunt de atâția ani militant, am și o vârstă, mi-ajunge, am o anumita varsta, dar cu totii sa fim siguri ca pentru un anumit partid nu exista doar un singur om care sa...Ca-s mai buni, ca-s mai rai, in functie de capacitatile lor. Nu trebuie sa ne speriem de lucrurile acestea. Si in general nu e bine ca cineva sa spuna lucrurile acestea, ca daca nu faci ca mine, gata, murim toti. Nu, merge inainte fara fiecare dintre noi care se duce atunci cand este chemat.


Audio recording >>

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.