Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV Ce sistem de vot se pregătește pentru Diaspora/ surse

coada verona vot

Deși politicul o cam scaldă și nu dă semne că ar dori cu adevărat să rezolve probleme votului pentru românii din Diaspora, tehnocrații care conduc instituțiile efectiv implicate în această problemă nu stau cu mâinile în sân.

stiripesurse.ro a aflat din surse diplomatice că în cadrul unei întâlniri neoficiale la sediul MAE între ministrul Bogdan Aurescu și șeful AEP, Ana Maria Pătru s-a convenit că singura soluție e să vină cu un proiect comun: înregistrarea românilor din Diaspora.

Asta ar însemna constituirea unui Registrul electoral on-line în care românii de peste hotare să se înscrie obligatoriu sau la cerere ceea ce ar ușura considerabil decizia autorităților pentru amplasarea secțiilor de votare și numărul de voturi necesar.

Cu aceste două variante ar urma să se vină în fața Comisiei parlamentare de cod electoral și nu ar fi decât primul pas pentru Legea votului prin corespondență.

De acum încolo însă totul depinde de decizia politică care se lasă așteptată în ciuda heirupismului dovedit imediat după prezidențialele de anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.