Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV. Clotilde Armand MINTE! Dovada că a încercat să acopere bugetul ILEGAL de la Sectorul 1

Inquam Photos
Clotilde Armand

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a intrat în atenția publicului cu nou scandal. În plin proces de aprobare a bugetului, consilierii PNL au acuzat-o public că încalcă flagrant și cu bună știință o decizie executorie a instanței. Practic, în luna martie, tribunalul București a suspendat o hotărâre de Consiliu Local privind reorganizarea mai multor instituții, inclusiv desființarea Administrației Școlilor sau a Piețelor. PNL Sector 1 a anunțat, în repetate rânduri, că nu va vota bugetul care ignoră această decizie a tribunalului, iar primarul și aparatul administrativ au dat asigurări că bugetul este perfect legal.

Mai mult, ieri, înainte de ședința de Consiliu Local care trebuia să aibă loc la ora 15.00, primarul Sectorului 1 a anunțat pe Facebook că Prefectura și ANFP au „tranșat” situația și că bugetul sectorului 1 este legal. Ulterior, liderul PNL Sector 1, Sebastian Burduja, în care a explicat ca situația este departe de a fi lămurită și că au fost solicitate alte puncte de vedere de la mai multe ministere.

Ce a uitat Clotilde Armand să spună este că în dimineața zilei de joi a apărut brusc un amendament la buget, semnat chiar de primar, avizat de doi directori din primărie și de primar, care arunca totul în aer. Pur și simplu, amendamentul alocă milioane de euro pentru instituțiile suspendate, invocând chiar decizia amendamentului. ...fix ceea ce secretarul general, Lavinia Ionescu, și primarul Armand se jurau în ședințele anterioare că este deja făcut în proiectul de buget.

Așa cum puteți vedea în imaginile de mai jos, amendamentul are data de ieri, 22 aprilie 2021, în care ar fi trebuit a patra ședință de Consiliu Local pentru aprobarea bugetului.Ședința nu a avut loc, pentru că nu s-a întrunit cvorumul. În acest context, boicotul consilierilor care au absentat pentru că au fost mințiți public în ședințele anterioare, pare de înțeles…

După nenumărate ședințe și discuții, în care s-a spus cu subiect și predicat de către primar și secretar general (inclusiv în ședințele de consiliu local, ale căror înregistrări sunt publice pe site-ul Primăriei) că sumele sunt provizionate și bugetul este perfect legal, acest amendament scris pe ascuns și depus chiar în ultima zi este dovada incontestabilă a incompetenței și rea credinței care domnesc la cel mai înalt nivel în administrația sectorului 1.

Tot ieri, consilierii PNL Sector 1 au solicitat, printr-un comunicat de presă, demisia secretarului general, Lavinia Ionescu, pentru multiple abateri, nereguli și neadevăruri. În contextul acestor noi informații, demisia pare un gest prea mic. Câte alte nereguli mai sunt în proiectul de buget? Ce minciuni a mai spus secretarul general în complicitate cu primarul? Câte legi au mai fost călcate în picioare, dincolo de decizia Tribunalului București? Ce se întâmplă, de fapt, la primăria Sectorului 1?

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.