Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV Culisele BPN al PSD: Ponta a dat de pământ cu anticipatele PNL

PSD-BPN

Subiectul organizarii alegerilor anticipate pentru posturile vacante in administratia publica locala (primari, presedinti de Consilii Judetene, consilii locale si judetene) a fost discutata, luni, in sedinta BPN al PSD, unde Victor Ponta s-a opus categoric, alaturi de majoritatea membrilor PSD, unui asemenea demers, au relatat surse din conducerea PSD pentru stiripesurse.ro.

Sursele citate spun ca nu a existat o statistica oficiala prezentata in sedinta cu lista posturilor vacante, dar ca s-a discutat despre cateva cazuri majore, precum sefia CJ din Valcea, Mehedinti, Cluj, Neamt, Constanta. In sedinta s-a spus ca la Mehedinti si Constanta inca nu s-a indeplinit termenul pentru organizarea alegerilor, deci mai raman doar Valcea, Cluj si Neamt.

"Interesul PNL e la Cluj, e clar, restul e demagogie", spun sursele citate. Potrivit PSD-istilor, 4 din cele 6 sefii de CJ ar fi adjudecate imediat de social-democrati, asa ca n-ar avea nicio problema sa faca alegeri partiale.

Problema cea mare, ne-au relatat surse din conducerea PSD, este cine să candideze.

“Cine vrea să se bage în condițiile astea? Problema nu e ca nu castigi, problema e ca nu vrea nimeni sa se bage pe un an de zile. Campanie inseamna multi bani, de ce sa nu o spunem si pe asta, pe langa timp si energie, dar problema principala o reprezinta banii. Oricum poti functiona pana in 2016 cu interimar, nu s-a inregistrat pana acum niciun blocaj, lucrurile merg normal", spun sursele citate.

"E firesc ca PNL sa faca scandal. Victor ne-a si spus sa nu le mai raspundem ca e normal ce fac Blaga si Gorghiu, gasesc teme de atac. De ce sa ne suparam pe ei, ca n-au ce sa faca in Opozitie? Pur si simplu inventeaza teme false", ne-au declarat surse din PSD.

La finalul sedintei BPN al PSD, Victor Ponta a declarat:

"(..) Aici este vorba de un principiu, dacă facem în fiecare săptămână şi ţinem ţara tot timpul în alegeri pentru un mandat care se termină peste un an. Poate că reuşim şi schimbăm legea şi facem alegeri parţiale, dar pentru un mandat de patru ani, şi atunci la anul nu mai organizăm. Să tot organizezi pentru un an de zile, din punctul nostru de vedere, şi să ţii tot timpul ţara în alegeri… de muncit când mai muncim, dacă stăm tot timpul numai în alegeri?"

POZITIA OFICIALA A PNL:

PNL il da in judecata pe Victor Ponta

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.