Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV Europarlamentarul Laurențiu Rebega acuză secretomania de la Bruxelles

Laurențiu Rebega

Europarlamentarul Laurențiu Rebega (Pro România), a trimis azi o scrisoare comisarului european pentru Agricultură, Phil Hogan, în care acuză secretomania de la Bruxelles și îi solicită mai multe informații despre stadiul procesului de sprijinire a fermierilor români care se confruntă cu pierderi din cauza pestei porcine. Rebega arată în scrisoarea sa că există o lipsă de informații clare pe această temă și își exprimă temerea că ajutorul dat fermierilor români nu va fi ”nici substanțial, nici rapid, în ciuda gravității situației și a apelurilor pentru sprijin financiar făcute de membrii Parlamentului European și de ministrul român al Agriculturii și Dezvoltării Rurale”.

Scrisoarea poate fi citită AICI

Citește și: Europarlamentarul Pro România Laurențiu Rebega cere sprijin financiar de la UE pentru fermierii români, în cazul pestei porcine

”Ca politician, este datoria mea să răspund în fața cetățenilor. Solicit de aceea Comisiei Europene să ofere mai multe informații privind desfășurarea eforturilor destinate ajutorării fermierilor români afectați de consecințele pestei porcine africane. Luând în considerarea existența rezervei de urgență, este normal ca fermierii români să beneficieze de el”, își încheie Laurențiu Rebega scrisaorea către comisarul european.

Pe data de 4 iulie, europarlamentarul Pro România solicitase Comisiei Europene să ofere ajutor financiar urgent și tratament egal fermierilor români care se confruntă cu o situație gravă, ca urmare a epidemiei de pestă porcină africană. ”În calitate de europarlamentar român, dar și de membru în comisia AGRI a Parlamentului European, am adresat atât Comisarului european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Phil Hogan, cât și Comisarului european pentru sănătate și siguranță alimentară, domnului Vytenis Andriukaitis, o scrisoare deschisă în care solicit Comisiei Europene acordarea unui ajutor financiar cât mai rapid. Având în vedere importanța sectorului porcinelor din România, asistența tehnică și ajutorul financiar pentru agricultorii afectați sunt obligatorii”, a transmis Rebega la acea dată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.