Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV Întâlnire între Guvern și reprezentanții bisericilor - SURSE

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam patriarhul daniel ludovic orban patriarh orban

Guvernul i-a chemat la consultări pe membrii cultelor religioase din România! Pentru că pe data de 14 mai expiră actuala stare de urgență, Ludovic Orban i-a convocat, în cursul zilei de azi, la negocieri, pe reprezentanții cultelor din țară, pentru a decide cum vor fi redeschise lăcașurile de cult și în ce măsură se va face.

În exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO, surse guvernamentale au precizat că discuțiile trebuie finalizate chiar în cursul acestei zile, pentru că Guvernul trebuie să aibă o decizie, înainte de emiterea stării de alertă.

Premierul Orban a precizat, în zilele anterioare, ca redeschiderea să fie graduală. De altfel, au fost propuse mai multe variante: săvârșirea slujbelor cu credincioși, dar numai în afara lăcașurilor de cult, redeschiderea lăcașurilor de cult pentru credincioși, dar numai prin păstrarea distanței sociale, fără sărutarea icoanelor, moaștelor și a altor obiecte liturgice și de cult, precum și trierea celor care intră în lăcașuri.

Reprezentanții Guvernului vor să impună și interzicerea, pentru ortodocși și greco-catolici, a administrării Sfintei Împărtășanii cu o singură linguriță. Aici vor fi cele mai dure negocieri, pentru că bisericile nu vor să accepte propunerea făcută de epidemiologi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.