Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV - Sondaj: Cine a câștigat din criza politică

sondaj

Stiripesurse.ro vă prezintă în exclusivitate cel mai proaspăt sondaj despre efectele crizei politice din noiembrie, când Victor Ponta și-a dat demisia în urma tragediei de la Colectiv, iar la Palatul Victoria a ajuns un Guvern tehnocrat.

Rezumat:

- Klaus Iohannis rămâne lider de piață după criza politică din noiembrie, ieșind întărit și confirmat ca principal pol de încredere pe scena politică (64% încredere). Dacian Cioloș intră în scenă cu peste 50% încredere, o poziție solidă pentru un nou venit. În topul încrederii se mai află guvernatorul Mugur Isărescu și procurorul șef DNA, Laura Codruța Kovesi. In cazul lui Iohannis principalul atribut este “cinstit”, iar în cazul premierului – “educația, competența”.

- Soluția tehnocraților este bine primită de 59% din repondenti, majoritatea cred ca va sta doar un an in functie, iar topul problemelor prioritare pentru agenda Guvernului sunt locurile de muncă și nivelul de trai, urmate de corupție și sistemul sanitar. Doar 1,6% spun că Guvernul Cioloș trebuie 'sa continue ce a facut Ponta'

- Nu exista o opinie clara despre cine este la putere și cine în opoziție. Alegatorii fiecarui partid tind sa-i vada mai mult favoriții lor la putere. Astfel, doar 30% din votanții PSD cred că social-democratii mai sunt la putere iar 50% - in Opozitie. Votanții PNL spun in proportie de 48% că liberalii se află la putere, iar 33% cred că PNL se află în Opoziție.

Sondajul a fost realizat de Agenția de Rating Politic în perioada 2 – 6 decembrie 2015, pe un eşantion reprezentativ pentru populaţia României de 950 de persoane, cu interviuri telefonice şi are o eroare de 3,2%.

content-image

content-image

content-image

content-image

SONDAJUL COMPLET IN FORMAT PDF

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.