Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV SURSE Patriarhul României cere AMÂNAREA administrării Sfintei Împărtășanii pentru ortodocși

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam patriarhul daniel

Surse guvernamentale au precizat, în exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO, că reprezentanții Guvernului României și ai cultelor religioase din România discută despre condițiile în care va fi reluată viața religioasă alături de credincioși.

Pe lângă propunerile făcute de executivul condus de Ludovic Orban, Biserica Ortodoxă a fost băgată în șah. Are de ales între a ține slujbele cu credincioși, în afara bisericilor, și a le ține, în continuare, în biserică, dar fără credincioși. Totul pentru că guvernul condiționează Biserica Ortodoxă să administreze Sfânta Împărtășanie cu pahare și lingurițe de unică folosință, lucru de neacceptat de către preoți și credincioși.

STIRIPESURSE.RO a intrat în posesia unor informații sigure că Patriarhul Daniel a decis să se consulte cu membrii Sfântului Sinod pentru a lua o decizie legată de administrarea împărtășaniei. În acest sens, Preafericitul Părinte le-a cerut mitropoliților, arhiepiscopilor și episcopilor să spună dacă sunt de acord ca Biserica Ortodoxă să accepte AMÂNAREA administrării Sfintei Împărtășanii în această primă etapă a relaxării restricțiilor. Anume, administrarea Sfintei Împărtășanii să nu se mai facă la Sfânta Liturghie, pentru ca bisericile să fie deschise, iar slujbele să fie ținute în curtea acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.